Inainte si dupa: renovarea unei bucatarii in stil rustic

Cand ne mutam in casa noua, bucataria este unul din spatiile pe care ni-l dorim cat mai personalizat, care sa ne satisfaca nevoile din punct de vedere practic si estetic.

Deschide Galeria

Casa din 1930 in care se afla bucataria despre care vom vorbi in acest articol, cu multe detalii specifice inca pastrate, a suferit modificari importante care in final au rezultat in crearea unei bucatarii in stil rustic cu un spatiu personalizat, fluent si bine amenajat.

Astfel, spatiul pentru servit masa a fost eliminat, zona dedicata gatitului fiind astfel largita si reamenajata si o camara pentru un plus de depozitare integrata in spatiul ramas liber.

Usile glisante au fost inlocuite cu ferestre si in dreptul lor asezata masina de gatit, o piesa vintage care se potriveste de minune in noua amenajare.

In locul dulapurilor vechi au aparut etajere din lemn reciclat; din acelasi material au fost amenajate si blaturile de lucru. Dulapurile au fost procurate de la un magazin local, conturand astfel stilul rustic pe care cuplul si-a dorit sa-l ilustreze in amenajarea bucatariei lor.

Albul este culoarea predominanta pentru mobilier, contrastand cu etajerele care pastreaza aspectul natural al lemnului, usor uzat, de un brun maro. Chiuveta neagra se integreaza bine in acest peisaj.

Punctul de interes al acestei bucatarii in stil rustic este zona cu masina de gatit si creanga de copac de care sunt agatate obiecte si recipiente folosite la gatit. Este un aspect original al bucatariei care atrage atentia fara doar si poate. Plantele vin sa completeze discret decorul functionand si ca purificatoare de aer in acelasi timp.

Accesoriile de bucatarie sunt bine aranjate, fiecare avand un loc bine definit, evitandu-se astfel dezordinea; mici detalii care confera un farmec aparte bucatariei amenajate cu mult bun gust. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole