10 mari tendinte in amenajarea spatiilor office

In ultimii ani, firmele din Romania s-au aliniat trendului international si au inceput sa acorde atentia cuvenita design-ului spatiilor de birouri. Birourile bine amenajate, luminoase si cu o atmosfera placuta motiveaza angajatii si le cresc productivitatea. Mai mult, cunoasterea tendintelor din zona office ofera si cele mai noi solutii de ordin tehnic, indispensabile pentru un confort si o folosire inteligenta a resurselor disponibile.

Deschide Galeria

Indiferent de cultura oganizationala promovata si de domeniul de activitate in care activeaza, companiile au inceput sa constientizeze faptul ca spatiul influenteaza munca intregului colectiv. De aceea fac eforturi pentru a-si cuceri angajatii cu spatii de lucru creative si versatile .

In general, spatiile de birou deschise – open space offices reprezinta noile tendintele in materie de birouri. Acestea stimuleaza colaborarea eficienta intre colegi si reduce diferentele care tin de ierarhia organizationala. In plus, costurile de amenajare sunt mult mai mici.

Amenajarile birourilor pentru anul in curs au la baza nevoia de comunicare, aceasta se exprima prin posibilitatea de a avea acces la datele companiei oriunde si oricand, prin intermediul telefoanelor, tabletelor si laptopurilor.

Citeste si Pukka Tukka – Primul organic food bar din Romania

Companiile pun din ce in ce mai mult accent pe nevoile angajatilor, deoarece eficienta acestora este primordiala. Pentru a le facilitatea comunicarea se apeleaza la construirea zonelor de networking si se iau in calcul posibilitatile prin care angajatii pot dispune de o mobilitate completa.

In incercarea de a raspunde nevoii de comunicare intre angajatii unei companii, se recomanda amenajarea unor spatii deschise in zona centrala a biroului. Acestea pot functiona ca un punct de networking atat formal, devenind un bun inlocuitor al salii de sedinte, cat si informal cu posibilitatea de a organiza in cadrul acestuia diverse activitati de recreere.

De asemenea, includerea noilor tehnologii de vizualizare si multimedia in salile de intalnire devine din tot mai importanta. Mobilitatea este un factor cheie, intrucat companiile prefera ecrane wireless si proiectoare, aparate care pot fi controlate direct prin dispozitivele mobile.

Nu in ultimul rand, birourile devin niste spatii tot mai creative. Urmand exemplul companiilor din IT, faimoase pentru spatiile lor neconventionale, din ce in ce mai multe companii apeleaza la solutii de amenajare informale, care sa sporeasca energia angajatiilor.

Calitatea si durabilitatea produselor sunt principalele criterii de care companiile tin cont atunci cand isi incep amenajarile. Multe dintre aceste companii isi doresc spatii personalizate. Conteaza foarte mult design-ul, forma si functionalitatile produselor. Se remarca necesitatea de a alege combinatii de culori care stimuleaza sau relaxeaza angajatii.

Citeste si CUIB – un bistro din Iasi care incurajeaza ideile creative si buna dispozitie

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole