10 stiluri în tendință în designul de interior în 2024

Stilul în designul de interior nu este doar o chestiune de estetică. Alegerea unui stil potrivit are numeroase beneficii. Un design coerent, cu o paletă de culori bine aleasă, materiale complementare și o aranjare echilibrată, contribuie la o atmosferă plăcută și relaxantă. Stilul ales poate fi o modalitate de a vă exprima personalitatea și valorile. Fie că preferați un stil minimalist, elegant, rustic sau eclectic, designul interior vă permite să creați un spațiu unic care vă reflectă identitatea.

Iată stilurile la modă în 2024:

Culori neutre calde:

Culori neutre cu tonuri calde, precum bej, gri crem, maro și alb cald, creează o atmosferă relaxantă și primitoare. Materiale naturale, precum lemn, piatră și textile din fibre naturale, completează estetica.

 Antichități:

Mobilierul vintage, obiectele de anticariat și accesoriile cu aspect rustic dau un farmec aparte spațiului. Combinația cu elemente moderne creează un contrast elegant și personalizat.

Texturi reconfortante:

Materiale textile moi, precum velur, catifea și lână, oferă o senzație plăcută la atingere. Covoarele bogate, pernele pufoase și păturile călduroase sporesc confortul și atmosfera relaxantă.

Influența scandinavă:

Liniile simple, funcționalitatea și accentul pe lumină naturală caracterizează stilul scandinav. Culorile deschise, materialele naturale și designul minimalist creează un spațiu calm și elegant.

Sustenabilitate:

Utilizarea materialelor ecologice, reciclate și durabile este o tendință importantă. Mobilierul second-hand, obiectele de artizanat și soluțiile creative de reutilizare sunt apreciate în acest an.

6. Elemente eclectice:

Combinația curajoasă de culori, modele și texturi creează spații vibrante și pline de personalitate. Exprimarea individuală și creativitatea sunt elemente cheie ale acestui stil.

 Biofilia:

Integrarea elementelor naturale, precum plante, lemn, piatră și lumină naturală, creează un spațiu armonios și relaxant. Pereții verzi, grădinile verticale și terariile sunt opțiuni populare.

Spații multifuncționale:

Adaptarea spațiului la diverse nevoi, precum birou acasă, zonă de relaxare sau spațiu de joacă, este o tendință importantă. Mobilierul modular și soluțiile creative de organizare permit o utilizare eficientă a spațiului.

 Inteligența artificială:

Integrarea sistemelor inteligente de control al iluminatului, temperaturii și altor elemente din casă devine tot mai accesibilă. Automatizarea crește confortul și eficiența energetică a locuinței.

 Personalizare:

Amenajarea spațiului conform preferințelor individuale, valorilor și stilului de viață este esențială pentru un design reușit. Exprimarea personalității prin culori, materiale, accesorii și obiecte de artă creează un spațiu unic și confortabil.

Acestea sunt doar 10 dintre stilurile care vor fi în tendință în designul de interior în 2024. Alegerea stilului potrivit depinde de preferințele individuale, de spațiul disponibil și de bugetul alocat.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole