13 modele de living care ne invata despre stil si confort

Stim ca nu este usor sa pornesti amenajarea casei. Zeci de idei, zeci de decizii de luat, temeri, toate fac parte din procesul renovarii. Nicio camera nu face exceptie, pentru ca fiecare la randul ei isi are rolul bine definit in caminul tau. Stim insa ca pentru living ai nevoie sa acorzi putin mai multa atentie pentru ca aceasta camera te reprezinta, este cartea ta de vizita.

Deschide Galeria

Pentru astazi, ti-am pregatit o selectie de imagini din care sa iti poti extrage idei si sugestii pentru a te ajuta in amenajarea propriului living. Toate livingurile pe care le vei vedea sunt amenajate cu mult bun-gust, decorate armonios, cu elemente alese astfel incat sa iti produca o stare de bine.

Iti recomandam sa acorzi atentie felul cum sunt aranjate piesele in camera respectiva. Vei remarca ca fiecare spatiu este gandit pentru a indeplini, in primul rand, o functionalitate ce se impleteste mai apoi cu estetica decoratiunilor si accesoriilor ce aduc acel strop de personalitate necesar unui ambient.

In cele mai multe din amenajari, canapeaua joaca rolul central. In jurul ei sunt adaugate ulterior restul elementelor. Coltar, sofa sau modulara, canapeaua este piesa care da functiunea camerei. De aceea, acorda-i importanta cuvenita atunci cand pornesti in alegerea unui model pentru livingul tau. Mergi pe o nuanta neutra care sa fie prietena cu orice alte schimbari vei face pe parcursul anilor.

Sa trecem la depozitare. Un corp de biblioteca, o comoda suport pentru televizor, o masuta de cafea, iata doar cateva din elementele necesare intr-un living. Tendinta actuala este de a utiliza biblioteci realizate din module, deoarece, in functie de dispunerea lor, acestea pot modifica imaginea ansamblului. Structura acestora trebuie sa fie usoara, dar solida, iar combinarea sau alaturarea diverselor materiale contrastante (lemn, sticla sau metal) va scoate in evidenta o eleganta discreta. In unele amenajari, biblioteca este incastrata in perete sau intr-o nisa, pe cand in altele, niste simple polite preiau rolul depozitarii.

Am mentionat elementele centrale, dar iti recomandam sa nu ignori deloc importanta perdelelor si/sau ale draperiilor, covorului si mai ales a luminii. Perdelele si draperiile iti vor imbraca la propriu fereastra si vor influenta ambientul camerei; cat despre lumina, cu cat mai multe surse de iluminat cu atat mai bine. Nu te limita doar la corpul de iluminat central de pe tavan. Ai nevoie de lampadar sau veioze care sa produca o atmosfera placuta. Zonele de accent pot fi obtinute fie cu corpuri de tip lampadar, intr-un colt langa un fotoliu pentru a descrie locul de lectura sau corpuri suspendate deasupra unei mese de dining.

Sursa foto: elmueble

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole