15 trucuri rapide pentru a menține curățenia în casă de sărbători

Abia așteptați sărbătorile dar vă gândiți cu groază la mizeria care se va face în casă. Nu vă faceți griji. Avem noi soluția.

Iată o listă cu 15 trucuri rapide pentru a menține curățenia în casă de sărbători:

 1. Planificați-vă timpul: Stabiliți perioade scurte de timp pentru a vă ocupa de diverse activități de curățenie, astfel încât să nu simțiți presiunea de a face totul într-o singură zi.
 2. Implicați întreaga familie: Distribuiți sarcinile între membrii familiei pentru a face treaba mai eficient și pentru a implica toată lumea în pregătirile de sărbători.
 3. Folosiți recipiente de depozitare: Păstrați obiectele mici și dezordonate în recipiente de depozitare pentru a evita aspectul dezordonat și pentru a face mai ușor curățenia.
 4. Înlocuiți prosoapele și fețele de masă: Schimbați prosoapele și fețele de masă cu unele curate înainte de evenimente importante pentru a oferi un aspect proaspăt și îngrijit.
 5. Folosiți șervetele umede: Pentru a curăța rapid suprafețele, folosiți șervețele umede de unică folosință. Acestea sunt practice și vă ajută să economisiți timp.
 6. Depozitați obiectele de sezon: Depozitați hainele și obiectele de sezon care nu sunt necesare pentru a face loc și a reduce dezordinea.
 7. Puneți un coș de gunoi în fiecare cameră: Așezați coșuri de gunoi în locuri strategice pentru a încuraja membrii familiei să arunce imediat resturile.
 8. Aspirați înainte de a decora casa: Dacă plănuiți să începeți decorarea casei, aspirați și faceți curățenie înainte de a vă apuca de treabă, pentru ca locuința să sclipească de curățenie înainte a fi decorată.
 9. Folosiți depozitarea verticală: Depozitarea verticală economisește spațiu și vă ajută să păstrați ordinea în camerele aglomerate.
 10. Curățați și organizați dulapurile: Așezați hainele, păturile și alte obiecte în dulapuri într-un mod ordonat pentru a crea un spațiu organizat.
 11. Stabiliți zone de depozitare temporare: Creați zone temporare de depozitare pentru cadourile și obiectele noi primite în timpul sărbătorilor.
 12. Folosiți mătura magnetică: Pentru a evita să vă aplecați să ridicați obiecte mici de metal, folosiți o mătură magnetică.
 13. Curățați pe măsură ce gătiți: În timp ce gătiți, curățați imediat vasele și suprafețele pentru a evita acumularea de dezordine.
 14. Folosiți un organizator pentru cabluri: Pentru a evita încurcarea cablurilor dispozitivelor electronice, folosiți organizatoare speciale pentru cabluri.
 15. Păstrați un tricou de curățenie: Păstrați un tricou vechi pentru a îl folosi când faceți  curățenia de zi cu zi. Evitați astfel să folosiți mereu alte haine când faceți curățenie.

Aceste trucuri rapide ar trebui să vă ajute să mențineți curățenia în casă în timpul sărbătorilor. Spor la treabă!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole