Apartament de 39 metri patrati amenajat pentru un cuplu tanar

Cu totii stim ca un apartament mic, exploatat in parametrii corecti, poate deveni un spatiu larg si practic pentru orice tip de locuitor.

Deschide Galeria

Vorbim in acest caz de un apartament de 2 camere cu intinderea de 39 de metri patrati, apartament destinat unui perechi tinere aflate la inceput de drum al vietii de familie.

Pentru accentuarea efectului de marire vizuala, a fost ales ca si punct de plecare, stilul scandinav de amenajare. Un stil simplu cu care suntem deja obisnuiti, ce are la baza componente naturale, culori neutre si luminozitate.

Elementele predominante in cadrul acestui proiect sunt parchetul din lemn de stejar regasit in toate camerele si nuantele murale de alb si derivate de gri.

Bucataria este deschisa si separata de living printr-un mini bar conceput ca spatiu de servire, sub forma unei mese. Mobilierul este unul minimalist si incorporeaza, intr-un mod modern, o tabla de scris, ca accent de culoare al incaperii. Corpurile mobilei sunt separate printr-un ornament mural cu efect de caramida, in tonuri de gri, complementare celorlalte camere.

Zona living-ului concentreaza luminozitate si arta prin adaugarea de corpuri moderne si elemente decorative. O canapea in tonuri de gri pozitionata central, un scaun cu un design deosebit si un lampadar de mari dimensiuni, plus cateva tablouri minimaliste, pun cu usurinta in valoare spatiul ornamentat. Largirea vizuala este oferita de aceasta data de punerea in evidenta a luminii naturale prin adaugarea unei perdele simple, transparente si renuntarea la ideea de draperie.

Pentru a da senzatia de continuitate in intreg apartamentul, plafonierele din living, culorile si tablourile de acelasi tipar, se regasesc si in dormitor. Aici atentia ne este atrasa de aparatia nuantelor de albastru intr-o cantitate destul de generoasa: cadru si lenjerie de pat, plus draperii.

Baia, fiind separata, sparge tiparele celorlalte incaperi. Intalnim aici mobilier din lemn in nuantele parchetului de stejar, podea in forme geometrice de un alb-negru simetric si, desigur, plante decorative. Oglinda de mari dimensiuni si cabina de dus din sticla vor “complota” cu albul peretilor si lumina led-urilor si vor avea ca rezultat o baie nu doar cu un aspect modern, ci un spatiu bine conturat si marit.

Deoarece stilul scandinav este unul din cele mai alese metode de amenajare ale locuintelor actuale, cu un plus de imaginatie acesta poate fi adaptat oricarui tip de viziune. Si, pentru ca acesta ne ofera maleabilitate si posibilitati nelimitate, alege sa fii creativ si lasa rezultatul sa vorbeasca de la sine!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole