De la mic la mare sau cum sa investesti eficient intr-un apartament de mici dimensiuni

Te afli in cautarea unei locuinte sau tocmai ce ai achizitionat una? Nu iti face griji daca metri patrati de care dispui nu sunt pe masura asteptarilor tale. Cu putina creativitate poti oferi caminului tau loc suficient pentru relaxare si recreere.

Deschide Galeria

Pentru a profita din plin de spatiul aflat la dispozitie, opteaza pentru o bucatarie deschisa cu mini bar, in prelungirea careia se va deschide zona living-ului. Sunt doua aspecte principale de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim sa aducem laolalta toate componentele unei locuinte. Pentru ca acestea sa fie complementare si sa nu incarce vizual, ne vom axa pe simplitate si eleganta.

Nu uitam nici in acest caz de elementele naturale. Un hol simplu ce aduce in prim plan lemnul, atat prin mobilier cat si prin finisajele interioare, prin repartizarea acestuia in mod liniar, va da senzatia de inaltime si largire a incaperii. In continuarea acestuia vom gasi o bucatarie deschisa, cu bar si zona de servit masa. Pentru armonizarea acesteia cu living-ul spatiile de depozitare se vor aseza sub forma unor etajere, iar scaunele din jurul mesei, cu un design vintage, vor sparge tiparele geometrice ale scaunelor uzuale de bucatarie.

Trecerea catre living este de aceasta data semnalata subtil de catre o oglinda cu rama din lemn, de mari dimensiuni, pozitionata opus usii de la intrare, oglinda ce va crea iluzia de alungire a unui hol despartitor.

Daca in bucatarie am intalnit elemente in culori neutre, living-ul ne aduce un plus de culoare. Central regasim o canapea si un fotoliu extensibil in tonuri de gri, albastru si mov lila. Pentru armonizarea decorului cu celelalte incaperi, se pastreaza etajerele din bucatarie. Si, fiind necesara adaugarea un accent modern, se va evidentia un canvas de mari dimensiuni in culorile mobilei.

Pentru o baie mica, vom pune accent pe geometrie iar liniile vor fi cele care vor salva spatiul. Placile de lemn asezate pe lung pe toata suprafata, oglinda generoasa si profilele ascutite iti vor mari vizual incaperea si vor avea ca rezultat o baie moderna si contemporana.

Dormitorul, fiind separat de celelalte incaperi, reuseste sa amestece intr-un mod omogen doua stiluri diferite: retro si modern. Elementele retro de regasesc in componente precum: cadrul patului sau asternuturi, prin evidentierea motivelor geometrice, birou, scaun si corpuri de iluminat. Ce se remarca la aceasta incapere este tavanul gandit sub forma unei cupole piramidale care inevitabil va da inaltime dormitorului.

Ce ne ofera in plus aceasta amenajare este spatiul destinat dressing-ului. Un dressing minimalist, din lemn, iluminat subtil pentru a oferi intimitate, organizat atat pentru depozitare cat si pentru efectuarea de activitati casnice.

Si, pentru ca interiorul pune accent pe detalii, balconul nu se va baza de aceasta data pe o amenajare specifica, ci va fi doar un spatiu de legatura cu planul exterior.

Ofera si tu casei tale mici sansa de a iti satisface asteptarile mari!

 

Designer

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole