20 de amenajari de bai din apartamente mici

Ce au in comun baile din apartamentele mici? Suprafetele reduse si inguste care iti dau mereu batai de cap. Aceste amenajari pe care ti le propunem azi te vor ajuta sa-ti gasesti inspiratia de care ai nevoie pentru ca baia ta sa fie functionala si moderna.

Deschide Galeria

Indiferent de suprafata baii tale, ai nevoie sa stii ca o poti folosi in conditii optime. Vei remarca in toate amenajarile propuse ca iluminatul joaca un rol important. S-au folosit suprafete cu alb sau nuante neutre, iar accentele mai inchise nu agreseaza spatiul. Spoturi incastrate si corpuri de iluminat suspendate pot asigura o lumina uniforma.

Placile ceramice, faianta si gresia, acopera suprafete insemnate in toate aceste amenajari. Desi exista o tendinta in a acoperi doar peretii supusi stropirii, iata ca in cele sapte bai selectate, placile ceramice cu diferite modele si culori ocupa inca o zona intinsa din suprafatele incaperilor. Daca iti doresti sa aduci un plus de stil amenajarii, opteaza pentru crearea unei zone de accent, cum ar fi o culoarea diferita pentru zona dusului care sa fie in contrast cu restul incaperii.  

Pentru a optimiza spatiul unei bai mici, se recomanda inlocuirea cazii de baie cu o cabina de dus tip walk-in. Iti va ramane mai mult spatiu in baie pentru a aduce aici masina de spalat rufe sau mai mult spatiu pentru depozitare.

Ce culori sa folosesti intr-o baie mica? Albul, cremul, bejul, pastelurile sunt cateva optiuni de luat in calcul. Nu exclude nici tonurile mai inchise, insa ai grija la proportii pentru a nu crea un dezechilibru cromatic in amenajare!

Alege mobilierul potrivit nevoilor tale de depozitare. Un corp suspendat sub lavoar sau un dulap incastrat intr-o nisa iti pot oferi spatiul necesar intr-o baie mica. Tot intr-o nisa special creata vei putea integra masina de spalat rufe sau chiar sub un blat comun cu lavoarul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole