Ce au in comun baile din apartamentele mici? Suprafetele reduse si inguste care iti dau mereu batai de cap. Aceste amenajari pe care ti le propunem azi te vor ajuta sa-ti gasesti inspiratia de care ai nevoie pentru ca baia ta sa fie functionala si moderna.
Indiferent de suprafata baii tale, ai nevoie sa stii ca o poti folosi in conditii optime. Vei remarca in toate amenajarile propuse ca iluminatul joaca un rol important. S-au folosit suprafete cu alb sau nuante neutre, iar accentele mai inchise nu agreseaza spatiul. Spoturi incastrate si corpuri de iluminat suspendate pot asigura o lumina uniforma.
Placile ceramice, faianta si gresia, acopera suprafete insemnate in toate aceste amenajari. Desi exista o tendinta in a acoperi doar peretii supusi stropirii, iata ca in cele sapte bai selectate, placile ceramice cu diferite modele si culori ocupa inca o zona intinsa din suprafatele incaperilor. Daca iti doresti sa aduci un plus de stil amenajarii, opteaza pentru crearea unei zone de accent, cum ar fi o culoarea diferita pentru zona dusului care sa fie in contrast cu restul incaperii.
Pentru a optimiza spatiul unei bai mici, se recomanda inlocuirea cazii de baie cu o cabina de dus tip walk-in. Iti va ramane mai mult spatiu in baie pentru a aduce aici masina de spalat rufe sau mai mult spatiu pentru depozitare.
Ce culori sa folosesti intr-o baie mica? Albul, cremul, bejul, pastelurile sunt cateva optiuni de luat in calcul. Nu exclude nici tonurile mai inchise, insa ai grija la proportii pentru a nu crea un dezechilibru cromatic in amenajare!
Alege mobilierul potrivit nevoilor tale de depozitare. Un corp suspendat sub lavoar sau un dulap incastrat intr-o nisa iti pot oferi spatiul necesar intr-o baie mica. Tot intr-o nisa special creata vei putea integra masina de spalat rufe sau chiar sub un blat comun cu lavoarul.