5 solutii pentru a decora holul

Holul este una din incaperile pe care alegem sa o ignoram de cele mai multe ori, desi este prima cale de acces in casele noastre. Si daca ne gandim la amenajarea lui, un cuier ni se pare suficient. Spatiul destinat holului ne poate oferi mai multe oportunitati de amenajare care pot imbogati decorul locuintei per ansamblu. Haideti sa descoperim impreuna cateva idei prin care il puteti pune in valoare.

Deschide Galeria

Tinand cont ca primul loc cu care intram in contact este holul, va recomand sa explorati idei curajoase care il vor scoate din anonimat. Fotografiile sau mai bine zis colajele cu fotografii reprezinta una din cele mai simple idei pe care le puteti pune in practica. Pentru un plus de efect alegeti fotografii in alb-negru. Pentru a crea coeziune la nivelul decorului, alegeti acelasi tip de rame, marimile putand fi diferite, in schimb; un strop de diversitate este mereu binevenit. O greseala frecvent intalnita este aceea a unui iluminat insuficient. Fiind un spatiu inchis, care primeste foarte putina lumina naturala, asigurati-va ca alegeti un tip de iluminat functional eficient; in plus puteti folosi lumini de accent pentru a pune bine in evidenta spatiul care include colajul foto.

Daca holul din locuinta dumneavoastra este lung, profitati de acesti pereti si expuneti tablourile carora niciodata nu le gaseati locul potrivit. Cu siguranta va vor face placere sa le priviti de cate ori veti reveni acasa. Daca exista si un hol intermediar care face legatura intre camere, puteti alege sa il decorati cu tablouri. Cand ma refer la tablouri, includ aici si desene ale copiilor. Important este ca prezenta lor sa va binedispuna.

Holul este, de fapt o trecere spre si intre camere, de aceea decorul sau trebuie sa fie o continuare a celorlalte incaperi sau cel putin o legatura cu amenajarea acestora. Se pot folosi tipare si modele care exista si in living sau dormitor, exemplu. Culorile creeaza conexiuni intre camere, astfel ca puteti folosi nuante sau tonuri ale culorii principale din camera de zi. Pentru cei mai curajosi dintre dumneavoastra, va recomand sa experimentati cu nuante intense, dramatice care sa ofere holului un caracter deosebit.

Daca spatiul permite, o biblioteca cu carti va transforma total spatiul de pe hol, daca ne referim la tipul de hol care face legatura intre camere. Tot in categoria depozitarii, in special pentru cei care se bucura de un spatiu mai generos in hol, puteti integra un dulap tip dressing care sa preia o serie de lucruri pe care altfel le-ati fi depozitat in dormitor sau, mai rau, in living. Daca un dulap nu se incadreaza in dimensiunile holului, optati doar pentru rafturi suspendate sau etajere, montate eventual pe un colt. Cateva obiecte decorative vor spori estetica holului.

Oricare ar fi optiunile dumneavoastra, va propun sa explorati oricare din ideile de mai sus pentru ca si holul merita o amenajare pe masura, iar dumneavoastra o stare deosebita ori de cate ori reveniti acasa.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole