6 sfaturi pentru un plus de confort in dormitor

Sinonim cu relaxarea si confortul, dormitorul este una din cele mai neglijate incaperi din casele noastre. Un pat, doua noptiere si un dulap pentru haine nu sunt suficiente pentru a spune ca am decorat dormitorul. Acest spatiu are nevoie de mai mult pentru a se transforma in camera aceea placuta, tihnita care sa-ti inspire o stare de bine la sfarsitul unei zile. Iata ce poti face pentru a imbunatati amenajarea.

Deschide Galeria

Schimba tablia patului. In locul uneia din placaj, banala si rece, alege un model tapitat. Vei sta  mult mai confortabil seara inainte de culcare. Pentru un efect pronuntat, tablia poate fi in opozitie cromatica fata de nuanta peretelui sau doar o nuanta mai inchisa. O sursa de lumina in preajma va armoniza cu atat mai mult decorul.

Mai multa luminozitate. Daca dormitorul tau este un spatiu mai intunecat decar restul camerelor, poti imbunatati acest aspect cu accesorii in tonuri deschise, neutre care vor amplifica incaperea. Asternuturi albe, cuverturi colorate cu galben si perne decorative cu imprimeuri vesele, iata doar cateva optiuni de explorat.

Adapteaza-te spatiului. Cu totii ne-am dori spatii mari si primitoare, insa de cele mai multe ori dormitoarele noastre sunt restranse ca dimensiuni. Adapteaza mobilierul si nu incarca spatiul! poti renunta la noptiere sau comoda, iar dulapurile le poti dispune simetric de o parte si cealalta a patului. Ia in calcul varianta de a realiza pe comanda piesele de mobilier.

Acorda atentie lenjeriilor de pat. Abundenta pernelor si o cuvertura consistenta pot face minuni cat ai clipi pentru compozitia de ansamblu, fara a-ti afecta bugetul. Alege materiale naturale si ramai in aceeasi tenta cromatica neutra.

Alege materiale naturale. Lenjerii din bumbac calitativ, pilote calduroase si perne confortabile, toate sunt mici detalii care iti vor influenta in bine somnul. Adauga un covoras sau o carpeta moale si pufoasa, poate chiar o blanita in sezonul rece. Nu ignora nici ferestrele! Perdelele si draperiile imbraca spatiul si sporesc senzatia de confort, asigurandu-ti intimitatea de care ai nevoie in dormitor.

Doar lumina calda pentru dormitor! Daca simti un disconfort de fiecare data cand deschizi lumina in camera, schimba becurile. Alege o lumina calda, cu o temperatura de 3000 K (urmareste ambalajul) pentru iluminatul general din tavan. Apoi, asigura un iluminat de veghe cu veioze sau lampi. Daca iti place sa citesti in pat, ia in calcul un iluminat de accent, discret pentru a nu deranja partenerul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole