8 modele de casute eco-friendly

Aceste casute eco-friendly construite in mijlocul naturii, ne demonstreaza ca viata confortabila de la oras nu este pentru oricine. Daca sunteti o persoana careia in surade ideea de a trai o viata simpla, cat mai aproape de natura, poate ca v-ati si gandit deja la un loc departe de oras, in care v-ati putea muta. Daca dumneavoastra ati gasit locul noi va aratam cateva modele care merita luate in considerare. 

Deschide Galeria

1. Casa Solenta

Este un concept romanesc de locuinta moderna si ecologica. Iata cum ar putea fi tradus: accesibilitate, versatilitate, consum minim de energie, costruri de exploatare reduse, impact ecologic pozitiv, arhitectura nonconformista si un mediu interior luminos.

2. Free Spirit Tree Homes din Canada

Sunt construite pentru oamenii creativi care doresc ca prin infatisarea casei in care locuiesc sa-si expuna personalitatea. Au forma de sfera de lemn care atarna din copac. Sunt adaptate la climatul rece al Canadei.

3. Casuta de hobbit din Wales, Anglia

Daca v-a placut filmul Lord Of The Rings, sigur o sa va placa si aceste casute. Sunt sapate in dealuri, au intrari si ferestre rotunde, iar in loc de acoperis se afla chiar coama unui deal. 

4. Casuta din lemn, Spania

Este construita de arhitectul Alventosa Morell, din lemn reciclat, sticla si beton. Interiorul este "scaldat" in lumina naturala si foloseste surse de energie regenerabile.

Citeste si Casutele copilariei construite de adulti. 10 cele mai frumoase casute din copaci

5. Cabana din lemn, Vancouver

Se afla in mijlocul naturii, are vedere spre un rau din apropiere, este construita in totalitate din materiale eco-friendly si este independenta din punct de vedere energetic.

6. Casele Valhalla, California

Aceste tipuri de case nu sunt conectate la centrale electrice sau pe gaz, folosesc energia solara, iar cei care locuiesc in ele si-au amenajat in vecinatate niste gradini unde isi cresc propriile fructe si legume.

7. Casute din Yulan, New York

Aceste casute sunt construite din materiate reciclate care au alcatuit candva un loft si o sufragerie. Nu exista in ele nici-o urma de tehnologie moderna, computere sau electricitate.

8. Casuta de barne din Norvegia

Este situata intr-o zona rurala din Scandinavia, este construita din lemn, pe acoperis cresc flori si iarba, pot fi alimentate cu energie solara, iar privelistea oferita de o asemenea casuta te lasa fara cuvinte.

In viziunea noastre, casutele eco-friendly sunt acele tipuri de locuinte care se integreaza foarte bine in mediul inconjurator, consuma putin energie si sunt construite din materiale ecologice. Credem ca in viitor numarul casutele eco-friendly va creste simtitor deoarece oamenii incep tot mai sa fie preocupati de economisirea energiei, reciclate si protectia mediului. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole