Lucrari in gradina pentru luna februarie

Primavara ne bate la usa, asa ca e momentul sa ne pregatim de lucrarile in gradina specifice lunii februarie. Trecem in revista cateva din lucrarile de baza.


Deschide Galeria

Aceasta luna este deosebita pentru cei care practica gradinaritul in sere. In aceasta perioada se iau masuri de protectie impotriva micozelor. Se aplica un tratament pe baza de praf de roca, care se incorporeaza in sol. Procesul se repeta inainte de plantarea guliilor si a altor specii de legume. Pentru a impiedica pornirea timpurie in vegetatie se aplica pe trunchiul pomilor fructiferi o solutie de var (se varuiesc).

La mijlocul sau sfarsitul lunii februarie se seamana in sere sau rasadnite legume ca: salata de capatana, gulia, varza, telina, tomatele, conopida. La semanat se foloseste doar compost bine descompus. Folia de panza protejeaza mai bine plantele de inghet, dar spre deosebire de folia de plastic ea permite circulatia curentilor de aer si cedeaza la vant.

In livada, lucrarile de taiere la pomii fructiferi continua pana in primavara. Pomii si arbustii se tund doar in zilele insorite. Resturile se lasa pe sol. Ele tin la distanta animalele salbatice. De asemenea, resturile se folosesc la compost. Se maruntesc in asa fel incat sa permita aerisirea compostului. De retinut! Zmeurul poate fi afectat de inghet (se protejeaza speciile mai sensibile).

In cazul in care plantele de exterior din ghivece nu au fost tunse, acum este momentul optim pentru aceasta operatiune. De asemenea, se transvazeaza si se tund plantele de apartament. Dupa inflorire, ghioceii si brandusele se pot inmulti prin despartirea bulbilor. 

Articol publicat in cartea 12 luni in gradina, Editura Casa

Articole noi

Inspiratie din natura – Amenajare moderna apartament 90mp

Intr-un decor neutru, minimalist, cu nuante calde, deschise, regasim...

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...