9 biblioteci cu design modern din Europa

În Europa există numeroase biblioteci cu design modern care impresionează prin arhitectura lor inovatoare și facilitățile moderne.

Sursă foto: www.archdaily.com/

Iată o listă cu 10 dintre bibliotecile cu design modern din Europa:

Biblioteca Stavros Niarchos, Atena, Grecia: Cu o arhitectură spectaculoasă proiectată de Renzo Piano, această bibliotecă este înconjurată de parcuri și lacuri, oferind un spațiu cultural și recreativ în același timp.

Sursă foto: wikipedia.org

Biblioteca Centrală Oodi, Helsinki, Finlanda: Inaugurată în 2018, această bibliotecă modernă din inima Helsinki este recunoscută pentru designul său inovator și facilitățile tehnologice avansate.

Sursă foto: www.archdaily.com

Biblioteca din Stuttgart, Germania: Cunoscută sub numele de „Stadtbibliothek Stuttgart”, această clădire cu sticlă și forme geometrice a fost proiectată de arhitectul sud-coreean Eun Young Yi și oferă un spațiu impresionant pentru cititori.

Sursă foto: www.roarhitect.ro/

Biblioteca din Birmingham, Marea Britanie: Proiectată de arhitectul Richard Rogers, această bibliotecă cu forma sa distinctivă și facilitățile moderne este un reper urban și cultural în Birmingham.

Sursă foto: wikipedia.org

Biblioteca Rozet, Arnhem, Olanda: Cu un design inovator și un exterior ce amintește de o piramidă modernă, această bibliotecă oferă un spațiu captivant pentru lectură și învățare.

Sursă foto: wikipedia.ro

Biblioteca Tama Art University, Tokyo, Japonia: Deși nu este situată în Europa, această bibliotecă notabilă proiectată de Toyo Ito merită menționată pentru designul său revoluționar și conceptul său inovator.

Sursă foto: www.archdaily.com/

Biblioteca Municipală din Viena, Austria (Hauptbücherei Wien): Cu o arhitectură modernă și un interior luminoas, această bibliotecă oferă un spațiu modern și prietenos pentru cititori.

Sursă foto: bibliothek.univie.ac.at

Biblioteca Universitară din Zürich, Elveția: Cu o arhitectură modernă și facilități avansate, această bibliotecă universitară este un exemplu de design urban și tehnologie învățământ.

Sursă foto: LinkedIn

Biblioteca Docks, Marsilia, Franța: Situată pe malul mării, această bibliotecă modernă face parte din complexul Euroméditerranée și oferă un spațiu inovator pentru comunitatea locală.

Sursă foto: www.euromediterranee.fr

Aceste biblioteci reprezintă doar o mică selecție din numeroasele facilități moderne și inovatoare din Europa.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole