Hotel amenajat în stil rustic-cum să vă întoarceți la simplitate

Pentru a amenaja un hotel în stil rustic și pentru a transmite atmosfera de simplitate și autenticitate,  este bine să țineți cont câteva aspecte esențiale.

Cum amenajați un hotel în stil rustic: sfaturi și idei utile:

  1. Culori naturale și pământii: Utilizați o paletă de culori inspirate de natură, precum tonuri de maro, bej, verde și gri, pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare.
  2. Materiale naturale: Folosiți materiale autentice, precum lemnul, piatra și țesăturile naturale. Mobilierul din lemn masiv, podelele din lemn sau piatră și textilele din bumbac sau in dau o notă rustică.
  3. Elemente rustice: Integrați elemente precum lambriuri din lemn, feronerie rustică, podele vechi sau pereți din cărămidă aparentă pentru a accentua stilul rustic.
  4. Mobilier simplu și robust: Alegeți mobilier simplu, robust și funcțional. Paturile, scaunele și mesele din lemn cu linii simple se potrivesc perfect într-un decor rustic.
  5. Obiecte decorative tradiționale: Adăugați obiecte decorative care evocă tradiția locală și simplitatea. Candelabre din fier forjat, ceramica rustică și textilele lucrate manual pot completa atmosfera.
  6. Ferestre mari: Permiteți luminii naturale să pătrundă în încăperi prin ferestrele mari și folosiți draperii din țesături naturale pentru a completa aspectul.
  7. Artă și fotografii locale: Folosiți artă locală și fotografii care să reflecte tradițiile și frumusețea zonei. Acest lucru poate contribui la o experiență autentică pentru oaspeți.
  8. Unelte și accesorii rustice: Expuneți unelte agricole vechi, coșuri de răchită, lăzi de lemn și alte accesorii rustice pentru a da un farmec autentic spațiului.
  9. Lumină ambientală: Optați pentru iluminat ambiental cald și suav, cum ar fi lămpile cu abajururi din țesături naturale sau lămpi cu aspect vintage.
  10. Grădină și spațiu exterior: Dacă este posibil, creați o atmosferă rustică și în spațiul exterior, cu grădini amenajate și elemente naturale, cum ar fi mobilierul de grădină din lemn.

Asigurați-vă că fiecare detaliu contribuie la atmosfera generală de simplitate și căldură, iar oaspeții se vor bucura de o experiență rustică autentică în cadrul hotelului vostru.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole