Casa micuta a unui cuplu din Olanda care te incanta prin simplitate

Construita in stilul Art Nouveau, casa micuta din Utrecht pe care o vom vedea in continuare ne-a surprins prin eleganta si simplitate. Camerele au fost amenajate cu mult bun-gust si detalii personale, rezultatul fiind o atmosfera relaxanta si foarte tinereasca. 

Deschide Galeria

Daca de obicei locuintele olandeze au camerele inguste si intunecate, de aceasta data, spatiul este unul ofertant, iar prin ferestrele largi lumina naturala patrunde nestingherita. Corpurile de mobilier sunt alese din magazine de antichitati sau targuri de genul „flea market”, fiind preferate cele cu linii clasice si nuante pastelate. Este deosebit de reusit mixul de texturi folosite si obiecte de arta, care completeaza inspirat arhitectura.

Parterul este ocupat de un spatiu open-space care incorporeaza bucataria si livingul. Canapeaua a fost luata de la Ikea, covorul care acopera podeaua si pufii au fost adusi tocmai din Maroc, iar narghileaua a fost achizitionata din Instanbul. Un accent eclectic care dinamizeaza amenajarea livingului este masuta de cafea improvizata din paleti reciclati. Barul a fost improvizat dintr-o bicicleta veche, al carui cadru a fost modificat. 

Citeste si despre amenajarea spatiilor mici

Dormitorul a fost dedicat unui pat matrimonial, iar restul decorului s-a concentrat pe pereti. Aici au fost etalate lucrari de grafica aduse din calatorii, accente care completeaza tenta personala a camerei. Holul de la etaj ascunde o colectie de masti tribale, un ansamblu original pentru decor.

Bucataria este fresh, genul perfect pentru un mod de viata dinamic. Alaturarea covorului etnic mobilierului alb creeaza un contrast placut, care pune in valoare doua stiluri diferite. 

Estetica spatiului se transforma sub influenta preferintelor si a pasiunilor personale. Piesele simple pot contribui la crearea unor amenajari reusite, cee ce conteaza intotdeauna fiind modul in care le vom combina cu obiectele decorative care ne reprezinta. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole