15 idei practice pentru a organiza o baie mica

Cu putina imaginatie, spirit creativ si trucuri eficiente poti amenaja o baie functionala chiar si atunci cand dimensiunile ei nu sunt tocmai generoase. Iata cateva idei si modele utile din care sa te inspiri.

Deschide Galeria

Opteaza pentru o usa glisanta in locul celei clasice, batante. Astfel, vei putea folosi mai eficient spatiul din baie, mai ales in cazul celei de serviciu.

Piesele de mobilier realizate pe comanda iti pot fi de mare ajutor, mai ales in spatiile mici precum baile. Spatiul de sub lavoar se poate transforma intr-un excelent loc pentru o depozitare variata, de la cosmetice pana la detergenti sau prosoape.

Daca iti doresti mai mult spatiu la nivelul pardoselii, inlocuieste dulapul de sub lavoar cu unul suspendat in care sa integrezi si oglinda. Vei avea astfel un spatiu multifunctional si o baie mai degajata. In cazul in care acest dulap nu este suficient, poti adauga un corp suspendat, cu sertare sau usi imediat sub lavoar. Foloseste-te si de pereti pentru depozitare, integrand cateva rafturi sau polite.

De asemenea, vei castiga spatiu de depozitare chiar deasupra cazii, prin construirea unei nise de gips-carton, de mari dimensiuni, a carei baze serveste drept suport pentru produsele cosmetice. Si deasupra lavoarului se poate realiza o astfel de etajera, care, completata de oglinda, constituie o amenajare deosebit de practica intr-o baie ingusta in care orice tip de mobilier ar limita optiunile de miscare. O nisa similara se poate construi si deasupra vasului de toaleta, in spatiul de deasupra rezervorului incastrat.

Fiecare centimetru conteaza intr-o baie mica. Solutii se pot gasi si acolo unde nu te astepti: ce parere ai de spatii de depozitare chiar sub cada? (vezi imaginea din galeria foto)

O alta solutie creativa o poti dezvolta la nivelul usii. Monteaza aici suportul pentru prosoape sau buzunare pentru a depozita articolele de cosmetica.

Acorda importanta cuvenita iluminatului! Poti opta pentru niste spoturi in tavan care sa asigure un iluminat general si apoi un iluminat puternic in dreptul oglinzii pentru o cat mai buna vizibilitate. Daca baia ta are fereastra, atunci permite-i luminii naturale sa patrunda in incapere. Nu o bloca cu perdea de dus, ci alege in schimb un paravan din sticla transparenta.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole