Greseala frecventa pe care o faci cand te muti in casa noua

Ai pasit in casa noua si incepi sa-ti faci planuri despre cum vei aranja canapeaua, despre cum vei amenaja bucataria sau despre cat de mare va fi dulapul din dormitor.

Deschide Galeria

Insa, inainte de toate te gandesti cu ce culori vei vopsi peretii. Conform specialistilor din domeniu, faptul ca vopsim peretii inainte de a ne muta macar partial lucrurile este gresit. Iata si de ce nu ar trebui sa faci la fel in casa noua.

Acestia sustin ca doar dupa ce ai apucat sa-ti faci o idee despre cum va arata spatiul, dupa ce vei avea mobilierul, canapeaua si fotoliile, masa si scaunele, abia atunci vei putea lua o decizie potrivita in acest sens.

Exista numeroase tonuri si nuante pe piata care pot arata diferit de la casa la casa si de la apartament la apartament. Acest lucru se intampla pentru ca sursele de lumina variaza si ceea ce arata bine in vechea locuinta, in casa noua s-ar putea sa nu se mai potriveasca in aceeasi masura. Iti doresti ca toate sa se asorteze si sa se completeze armonios: fiecare piesa, de la covor, la tapiterii si draperii. Iata de ce ar trebui sa alegi culorile pentru pereti atunci cand lucrurile sunt deja in casa sau macar o parte din ele.

Bineinteles ca nu in toate cazurile este si posibila o astfel de amenajare. Poti sa repari peretii, sa-i indrepti si sa aplici gletul bine finisat chiar si un strat subtire de var alb peste care poti veni usor cu un trafalet si adauga culoarea sau culorile asupra carora te-ai hotarat.

Exista si inconveniente ca in cazul bucatariei de exemplu. Odata fixata mobila, va fi greu de schimbat culoarea. De aceea e bine sa stii ca ceea ce ai ales se va si potrivi la finalul amenajarii. Sfatul nostru este sa te documentezi bine inainte de a incepe orice proiect; o poti face chiar aici, in paginile Povestea Casei. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole