Cum sa incalzesti casa in sezonul rece

Sezonul rece a venit si cu el neajunsurile specifice –frigul, gerul, zile mai scurte, lumina mai putina. Cei cu mainile si picioarele mereu reci simt din plin neplacerile iernii. Singura evadare este in propriile case. Dar ce facem cand nici aici nu reusim sa ne incalzim incat sa ne simtim confortabil?

Deschide Galeria

Inainte de toate, trebuie sa verificati daca sistemul de incalzire functioneaza corespunzator. Daca aveti o centrala pe baza de gaz, asigurati-va ca totul este in regula pentru a avea caldura si apa calda in conditii optime. Pentru cei racordati la sistemul de incalzire centrala, verificati daca toti elementii caloriferelor se incalzesc. Fiind inchise o perioada mai indelungata, e posibil sa existe blocaje pe retea. E bine sa discutati cu un instalator pentru a remedia situatia. Cel mai important insa este sa faceti o aerisire a caloriferelor pe timpul verii. Pentru casele cu semineu, recomandam o curatare profesionista

Verificati apoi daca ferestrele se inchid etans. Dupa ce ati aerisit incaperea, inchideti ermetic ferestrele de la balcon si apoi usa de la camera pentru a pastra caldura mai mult timp.

Izolatia exterioara a peretilor, precum si a ferestrelor, reduce considerabil frigul din casa dumneavoastra. Desi mai greu de realizat pe timpul iernii din cauza vremii, puteti totusi sa amanati pana in primavara sau vara cand astfel de lucrari se pot realiza mai usor. Pana atunci, izolati ferestrele cu material specific.

Daca simtiti deseori frig la picioare, va recomandam sa puneti la usi pernute speciale care opresc curentii de aer rece. La fel puteti proceda si la ferestre acolo unde cazul, mai ales daca exista tamplarie mai veche, din lemn.

Materialele calduroase, pufoase va vor incalzi daca le veti folosi cu precadere iarna: o blanita de oaie pe care sa va sprijiniti picioarele este o idee foarte buna. La fel si cu papuci de casa grosi sau sosete pufoase. Paturile sau cuverturile joaca si ele un rol important, mai ales daca aveti o canapea din piele sau din material sintetic. O paturica moale pe canapea va va oferi un plus de caldura si un sentiment de relaxare si confort. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole