DIY: Cum sa faci un pat de apa pentru gradina ta? (TUTORIAL)

Leisha, creatoarea unui blog foarte popular de idei DIY – Do It Yourself, intitulat Homemade Toast, ne arata un tutorial fotografic, pe post de ghid, despre cum sa iti faci singur un pat de apa, fara fisuri, pentru gradina ta. Cu siguranta este o idee de care se va bucura intreaga ta familie, in zilele foarte calduroase de vara.

Deschide Galeria

Pentru ca trebuie neaparat sa faci ceva pentru a invinge canicula, haide sa invatam impreuna cum putem construi un pat de apa, fara gauri, fara fisuri. In primul rand, trebui sa stii ca vei avea nevoie, de un fier de calcat, un nailon foarte rezistent, hartie pergament si niste banda izolatoare.

Desigur, sa nu uiti de apa!

Urmareste acesti pasi simpli si nu vei da gres, iar familia ta va fi fericita, in noua oaza de bucurie din gradina ta.

Ingredientul secret al acestui ghid este fierul de calcat. Il vei folosi pentru a topi capetele nailonului foarte rezistent, formand astfel o incinta bine inchisa si izolata.

 

 

Prima data sa incepi cu o bucata mare de hartie pergament pe care o gasesti la orice librarie.

 

 

Indoaie hartie in doua, pe lungime, si traseaza o linie de aproximativ 5 cm plecand de la indoitura. Aceasta linie iti va arata cat de departe poti calca nailonul.

 

 

Incepe cu marginea plasticului din partea opusa indoiturii, pornind de la colt. Deschide hartia pergament si introdu plasticul in interior, aliniandu-l cu indoitura pergamentului.

 

 

Dupa care sa indoi pergamentul inapoi.

 

 

Acum foloseste fierul de calcat incins pentru a topi incet plasticul, mergand pe intreaga linie a pergamentului.

IMPORTANT: Nu lasa fierul de calcat sa atinga direct palsticul, deoarece se va topi si vei face o gaura prin el. De asemenea, iti vei murdari complet si fierul de calcat.

 

 

Lasa-l sa se raceasca pentru cateva secunde inainte de a retrage hartia pergament, dupa care poti continua cu sigilarea marginilor.

 

 

Acum taie cu atentie o portiune mica in partea indoita a nailonului, langa colt.

 

 

Introdu furtunul la cativa centimetri inautru, prin colt si ridica-l in sus pentru ca apa sa nu iasa afara. Dureaza cam jumatate de ora pentru ca patul tau de apa sa se umple.

 

 

Sigileaza bine gaura pe unde a fost introdus furtunul cu niste banda izolatoare sau foloseste fierul de calcat si pergamentul pentru a topi aceasta iesire. Este indicat sa alegi banda izolatoare deoarece cand vrei sa il folosesti din nou, nu va trebui sa faci o noua gaura pentru a-l goli.

 

 

Acum lasa-ti copiii sa o ia razna pe el! J

 

 

SFAT: Poti adauga coloranti alimentari in apa pentru a da o culoare atragatoare intregului pat de apa!

 

 

Distractiv pentru intreaga familie, iar prietenii tai vor petrece tot mai mult timp la tine in gradina!

 

 

Be smart! Do It Yourself!

Sursa Foto: http://www.homemadetoast.com/

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole