Cum sa faci o lampa dintr-o sticla

Pentru pasionatii de proiecte DIY (do it yourself) avem astazi cea mai simpla si ieftina metoda prin care poti sa-ti faci, chiar acasa la tine, propria lampa.

Deschide Galeria

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi. In primul rand, ai nevoie de o sticla, preferabil transparenta. O sticla din vinul tau preferat va fi perfecta pentru acest proiect. De fapt, poti folosi orice tip de sticla, cu forme din cele mai inedite. Cauta apoi, la magazinele de specialitate, un abajur care sa se potriveasca cu decorul si stilul camerei.

Daca poti sa-ti achizitionezi singur un dispozitiv prin care sa poti perfora sticla atunci problema e simpla. Daca nu vrei sa te complici, poti apela la un atelier care iti poate taia sticla. S-ar putea ca cea de-a doua varianta sa fie mai ieftina.

Inlatura etichetele de pe sticla. Cea mai usoara metoda este sa bagi sticla intr-un recipient cu apa fierbinte sau o poti tine sub jetul cu apa calda si sa o cureti manual. Sterge-o, las-o sa se usuce bine si apoi poti sa treci la pasul urmator.

Cumpara cablurile necesare, stecher si un fasung in care sa fixezi becul. Introdu cablul prin gaura facuta in sticla si pune elementele fiecare in locul sau. Fixeaza abajurul deasupra sticlei si proiectul este gata.

Daca folosesti o sticla alba, alege un cablu alb, pentru o sticla translucida poti utiliza un cablu negru. Firul alb s-ar putea sa fie putin inestetic; il poti ascunde totusi, daca lipesti un material textil pe sticla. Vei crea astfel un plus de efect si vei avea o lampa originala facuta chiar de tine cu doar un strop de creativitate si putina indemanare!

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole