Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest apartament de 100 de metri patrati a avut nevoie de o serie de interventii de reconditionare pentru a se adapta noului concept propus de biroul de arhitectura Andreea Stefan si a fi la nivelul unui standard modern de viata.

Deschide Galeria

“Beneficiarii si-au dorit o amenjare moderna si eleganta, care sa aminteasca de influenta franceza din acea perioada. Am optat pentru o combinatie de griuri luminoase si alb, incalzite de culoarea pardoselii din lemn de stejar, cu accente de culori pastelate si texturi catifelate, completate de manere metalice aurii la usi si mobilier.”

Prezenta multor usi, o bucatarie de mici dimensiuni si fragmentata , un hol asimetric; au constituit punctul de plecare al interventiilor de renovare si amenajare.  Pe langa decopertarea peretilor si inlocuirea finisajelor vechi, au fost refacute integral instalatiile termice, sanitare , electrice si regandit fluxul de circulatie.

O schimbare majora adusa compartimentarii initiale a locuintei a fost renuntarea la open space pentru a crea o camera dedicata biroului. Practic noul birou a luat locul zonei de dining. Peretele despartitor nou creat a permis realizarea unor niste cu bolta pe partea cu livingul in care au fost incorporate rafturi cu carti.

Zona de zi are numai 24 de metri patrati insa emana caldura si confort si asigura spatiul necesar pentru activitatile preferate ale familiei. Fiindca si-au dorit foarte mult un semineu au integrat unul de colt amplasat sub televizor, devenind  rapid punctul de interes al livingului.

Un element cheie al amenajarii este “dressingul cu usi de sticla fumurie si banda led, gri la exterior si cu aspect de lemn de nuc la interior. Este si foarte practic, pentru ca prin usile de sticla poti intrezari  tinuta pe care vrei sa o porti. Pe acelasi perete este zona de machiaj, o masuta  gri completata de o oglinda rotunda cu diametru de 160 cm, realizata la comanda.”

Arhitectii ne-au povestit ca cea mai dificil de amenajat zona a locuintei a fost bucataria, foarte mica, avand multe usi si limitari impuse de instalatiile sanitare. Cu toate acestea, amenajarea ei a fost privita ca o provocare iar rezultatul vorbeste de la sine. Au profitat de inaltimea mare a apartamentului pentru a merge cu corpurile de mobilier pana sus, castigand spatiu de depozitare valoros.

Designeri: Andreea Stefan

Foto: Bogdan Zop

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole