Povestea acestei amenajari este una speciala, intrucat se face remarcata atat printr-o deosebita combinatie de stiluri cat si prin amplasarea apartamentului intr-un bloc premiat la Anuala de Arhitectura din 2018 (celebrul bloc Occidentului 40 din Bucuresti).

Apartamentul de 59 de metri patrati, amenajat de arhitectul de interior Magdalena Ancu, reuseste sa asigure tot confortul necesar unei case. Tematica orientala, mobilier din lemn masiv (cu aspect brut ,nefinisat) si integrarea armonioasa in concept a spatiilor de depozitare pentru carti au constituit cerintele beneficiarei.

Pentru clienta, amenajarea reprezinta o proiectie exterioara a pasiunilor si emotiilor sale, a interesului pentru lectura. Alexandra povesteste ca a avut incredere 100% in deciziile designerului, colaborarea designer-beneficiar fiind una foarte relaxata, eficienta; Magdalena Ancu amenajase anterior casa parintilor Alexandrei, astfel ca i-a fost usor sa intuiasca stilul dorit de aceasta.

Liftul cu acces direct in casa, extrem de util atunci cand au multe cumparaturi, a constituit un avantaj in decizia achizitionarii locuintei. Tranzitia dificila a mutarii de la casa la bloc a fost simplificata de avantajele blocului Occidentului 40 si a conceptului de amenajare a locuintei. “Bineinteles ca m-a atras mult liftul, dar si arhitectura cladirii, desprinsa de majoritatea constructiilor noi din Bucuresti. Singurul punct slab este orientarea spre nord a dormitorului, ceea ce il face mai racoros iarna.”

Alexandra este studenta la Facultatea de Limbi Straine din Bucuresti, pasionata de filosofie si ii plac excursiile in destinatii exotice. In intreaga amenajare regasim astfel elemente cu influente orientale , evidentiate de mobilierul din lemn masiv si micile obiecte de decor.

Stilul amenajarii este unul eclectic, predomina stilul Mid-Century, completat de insertii de stil etnic si industrial. Asupra stilului general Mid-Century, designerul a aplicat un filtru modern de nevoi si utilizare a spatiului, adaptat si la preferintele clientei.

Conturarea conceptului a luat in calcul, de la inceput, fotoliul portocaliu din living (de la Kare), ce fusese achizitionat anterior. In jurul acestuia, amenajarea a demarat in tonuri de culori vesele, vii, contrastante, care emana buna dispozitie. Finisajul neutru al pardoselii are rolul de a echilibra decorul si in acelasi timp confera caldura amenajarii.

“Sunt adepta culorilor vesele ,energizante, deoarece optimismul si starea de bine nu trebuie sa lipseasca din niciun interior.” (arh. Magdalena Ancu)

Designerul povesteste ca apartamentul a fost preluat cu finisajele incluse, lavabila alba, gresia si faianta in baie, faianta in bucatarie si pardoseala din parchet stratificat. In baza conceptului de amenajare au intervenit la culorile anumior pereti-accent, au fost montate cornise decorative la plafon si tapet in dormitor si pe peretele lung din living.

Suprafata totala a locuintei este distribuita in 23 de metri patrati alocati zonei de zi (living cu bucatarie deschisa), 17 mp pentru dormitor , holul de 6 mp si baia de 5mp.

Tapetul a fost utilizat ca un fond neutru pe care se evidentiaza mai bine decoratiunile, insa atat cel din living cat si cel din dormitor au propria poveste si contribuie la farmecul general al amenajarii. Fototapetul din dormitor (model Siroc, marca Eijffinge) aminteste de un vant cald din desert; cel din living se numeste Makrana (dupa modelul de marmura folosit la Taj Mahal) si este achizitionat de la Osborne&Little.

Frigiderul de la Smeg (cu designul sau retro fermecator) a fost inclus pe lista de dorinte a clientei inca de la inceputul proiectului. Culoarea lui intensa, lucioasa, contrasteaza cu fronturile mobilierului de bucatarie. Masutele de cafea (www.Ioooi.ro), stil etno, din lemn de tec, intregesc compozitia sofisticata din living.

Multe din piesele de mobilier din lemn masiv au fost comandate de pe siteul producatorului italian Dialma Brown (etajera pe structura metalica cu blaturi din lemn reciclat, oglinda cu diametrul de un metru din hol, tablia impozanta a patului).

Pentru Alexandra, coltul preferat al locuintei este masa de dining, care beneficiaza de lumina naturala din abundenta si ocazional, se transforma in birou.

Arhitect: Magdalena Ancu

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comenteaz─â sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!