Are 67 de metri patrati, trei camere si doua bai si este situat in sectorul 5 din Bucuresti.

Pana la interventia arhitectilor de la LimeStudio, apartamentul se putea lauda doar cu cateva lucruri, cum ar fi pozitionarea relativ buna, intr-un cartier linistit si cu multe spatii verzi, suprafata relativ mare raportata la numarul de camere si orientarea S-V.

In procesul amenajarii s-a tinut cont de toate avantajele apartamentului, au fost luate in calcul si solutionate imperfectiunile existente si cel mai important, arhitectii au conturat conceptul in jurul dorintelor si caracterelor beneficiarilor .

Fiecare proiect incepe cu discutii ample despre modul de viata, asteptari sau preferinte ale proprietarilor, iar toate aceste discutii sunt concluzionate intr-un concept care dicteaza directia amenajarii. Concluziile sunt stabilite de comun acord cu proprietarul, acesta fiind utilizatorul direct al spatiului. Spatiile, mai ales cele de locuit, trebuie facute intocmai ca o haina la croitor – adaptatate perfect personalitatii fiecarui beneficiar.”

Clientii, o familie tanara care urma sa se mute inapoi in Romania, isi doreau o locuinta moderna, confortabila, un spatiu cald care sa emane o atmosfera de vacanta de vara. In cadrul discutiilor initiale arhitect-client au bifat si lista de obiecte pe care doreau sa  le includa in amenajare, aduse din tara  unde au locuit  (cum ar fi oglinda din baia mica).

Pe baza acelor experiente au ales si paleta cromatica (bazata pe culori solare) si au definitivat stilul amenajarii, modern, relaxat si primitor. Compozitia cromatica a peretior include accente de culori saturate, in tonuri de galben intens si albastru deschis. Pe un fundal general alb, aceste straturi de culori contribuie la conturarea unui spatiu luminos si primitor.

Anumiti pereti au fost accentuati integral, in timp ce peretii din hol, baia si dormitorul copilului au fost vopsiti doar pe jumatatea inferioara, luand in calcul inaltimile diferite ale membrilor familiei si perceptia spatiului pentru ficare dintre ei.

Impreuna cu petele de culoare si accentele de motive decorative,  mobilierul realizat la comanda (atent studiat si pliat pe necesitatile beneficiarilor) intregeste lista ingredientelor unei locuinte confortabile. 

Dormitorul matrimonial si bucataria au fost remodelate partial (cateva piese din mobilierul existent au fost reconditionate si integrate in amenajare). Pentru camera copilului, bai , living si holul de intrare a fost realizat mobilierul necesar, pe baza schitelor echipei de arhitecti, cu puternice influente scandinave, mult alb la fetele de usi si insertii de lemn natur.

Finisajele existente erau invechite si slabe din punct de vedere calitativ astfel ca au fost inlocuite integral. S-a intervenit si asupra instalatiilor vechi si incomplete, ajustandu-le pentru a corespunde noilor cerinte estetice si tehnice. In timpul santierului au fost corectate si deviatiile mari de planeitate ale compartimentarilor de rigips existente.

Proiectul a urmarit o linie stilistica moderna, curata, fara obiecte de decor in exces; astfel spatiul a devenit rapid o locuinta luminoasa si primitoare. Amenajarea, pentru care a fost alocat un buget de 20000 de euro, a durat aproximativ 3 luni, fiind finalizata in septembrie 2019.

Arhitecti: LimeStudio

Fotografii: Sabin Prodan

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!