fbpx

Apartament modern de 3 camere | Amintirea unei vacante la mare

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Are 67 de metri patrati, trei camere si doua bai si este situat in sectorul 5 din Bucuresti.

Deschide Galeria

Pana la interventia arhitectilor de la LimeStudio, apartamentul se putea lauda doar cu cateva lucruri, cum ar fi pozitionarea relativ buna, intr-un cartier linistit si cu multe spatii verzi, suprafata relativ mare raportata la numarul de camere si orientarea S-V.

In procesul amenajarii s-a tinut cont de toate avantajele apartamentului, au fost luate in calcul si solutionate imperfectiunile existente si cel mai important, arhitectii au conturat conceptul in jurul dorintelor si caracterelor beneficiarilor .

Fiecare proiect incepe cu discutii ample despre modul de viata, asteptari sau preferinte ale proprietarilor, iar toate aceste discutii sunt concluzionate intr-un concept care dicteaza directia amenajarii. Concluziile sunt stabilite de comun acord cu proprietarul, acesta fiind utilizatorul direct al spatiului. Spatiile, mai ales cele de locuit, trebuie facute intocmai ca o haina la croitor – adaptatate perfect personalitatii fiecarui beneficiar.”

Clientii, o familie tanara care urma sa se mute inapoi in Romania, isi doreau o locuinta moderna, confortabila, un spatiu cald care sa emane o atmosfera de vacanta de vara. In cadrul discutiilor initiale arhitect-client au bifat si lista de obiecte pe care doreau sa  le includa in amenajare, aduse din tara  unde au locuit  (cum ar fi oglinda din baia mica).

Pe baza acelor experiente au ales si paleta cromatica (bazata pe culori solare) si au definitivat stilul amenajarii, modern, relaxat si primitor. Compozitia cromatica a peretior include accente de culori saturate, in tonuri de galben intens si albastru deschis. Pe un fundal general alb, aceste straturi de culori contribuie la conturarea unui spatiu luminos si primitor.

Anumiti pereti au fost accentuati integral, in timp ce peretii din hol, baia si dormitorul copilului au fost vopsiti doar pe jumatatea inferioara, luand in calcul inaltimile diferite ale membrilor familiei si perceptia spatiului pentru ficare dintre ei.

Impreuna cu petele de culoare si accentele de motive decorative,  mobilierul realizat la comanda (atent studiat si pliat pe necesitatile beneficiarilor) intregeste lista ingredientelor unei locuinte confortabile. 

Dormitorul matrimonial si bucataria au fost remodelate partial (cateva piese din mobilierul existent au fost reconditionate si integrate in amenajare). Pentru camera copilului, bai , living si holul de intrare a fost realizat mobilierul necesar, pe baza schitelor echipei de arhitecti, cu puternice influente scandinave, mult alb la fetele de usi si insertii de lemn natur.

Finisajele existente erau invechite si slabe din punct de vedere calitativ astfel ca au fost inlocuite integral. S-a intervenit si asupra instalatiilor vechi si incomplete, ajustandu-le pentru a corespunde noilor cerinte estetice si tehnice. In timpul santierului au fost corectate si deviatiile mari de planeitate ale compartimentarilor de rigips existente.

Proiectul a urmarit o linie stilistica moderna, curata, fara obiecte de decor in exces; astfel spatiul a devenit rapid o locuinta luminoasa si primitoare. Amenajarea, pentru care a fost alocat un buget de 20000 de euro, a durat aproximativ 3 luni, fiind finalizata in septembrie 2019.

Arhitecti: LimeStudio

Fotografii: Sabin Prodan

Reclama

Articole noi

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...