Apartament luminos de 3 camere – Stil contemporan cu accente scandinave

Apartamentul de 3 camere dintr-un bloc nou de pe Mircea Voda, Bucuresti, cu o suprafata de 78 mp la care se adauga terasa, a avut un buget de amenajare de 39000 de euro pentru personalizarea spatiilor preluate de la dezvoltator.

Deschide Galeria

Fiind destinat celor doua fiice ale proprietarilor (care urmau sa se mute in Bucuresti pentru a incepe studiile universitare), apartamentul are un aer tineresc si emana optimism prin alegerile cromatice si texturile folosite.

Beneficiarii au apelat la firma MISO in urma unei recomandari din partea Delta Studio, unul din furnizorii lor principali. Un avantaj major al recomandarilor este acela ca proprietarii au avut incredere deplina in serviciile designerilor, mai ales ca locuiau in alt oras si nu puteau vizita santierul foarte des.

Beneficiarii visau de la inceput la o amenajare moderna, tinereasca si totodata adaptata nevoilor celor doua tinere studente avand caractere diferite.

Arhitectii ne povestesc cum au preluat apartamentul “in stadiu finalizat si curat, cu parchet si peretii vopsiti alb, baile erau finisate si echipate, acestea au necesitat doar modificari punctuale din partea noastra. Nu am realizat niciun fel de modificari de compartimentare, partea de santier a presupus doar completari la instalatia electrica, nuantarea si vopsirea peretilor de accent.

Intreaga amenajare a avut ca punct de plecare tapetul impresionant cu pasari flamingo din baie. Acest pattern a fost folosit si ca tablouri in dormitorul mic, devenind un laitmotiv al proiectului.

Finisajele propuse au fost alese cu atentie pentru a pune in valoare cat mai bine spatiul existent si a conferi personalitate fiecarei zone. Cele doua modele de tapet folosite in amenajare au fost achizitionate de la brandul italian Wall&Deco prin Elegance Decor.

Tapetul cu pasarile flamingo (special pentru spatiile umede) coloreaza spatiul monoton al baii iar cu ajutorul oglinzii pare ca spatiul este mult mai mare. Prin desenul 3d, tapetul din living confera profunzime incaperii; creeaza iluzia ca mascheaza dupa perdea o gradina cu vegetatie exotica.

Pentru dormitorul mic a fost propusa o vopsea decorativa cu efect de beton aparent de la Decora House. Aceasta contrasteaza armonios cu draperia din catifea moale intr-o nuanta placuta de roz prafuit.

Designul a pornit din punct de vedere functional de la nevoi de compartimentare si delimitare a zonei de acces in locuinta, acesta fiind direct in zona de zi si fara optiuni de depozitare pentru haine de exterior si incaltaminte. Astfel am realizat pe comanda un ansablu de mobilier, care delimiteaza zona de hol de cea de living si dining, beneficiind de ambele parti de spatii de depozitare generoase. Pentru a nu incarca spatiul existent si a aduce un plus de lumina, usile au fost placate cu oglinzi, iar lateralul cu deja celebrele noastre lamele.

Implementarea proiectului s-a desfasurat in perioada octombrie 2018- martie 2019, sub atenta supraveghere a arhitectilor. Mobilierul realizat la comanda poarta semnatura Harmob in timp ce mobilierul prefabricat a fost achizitionat de la Kare, Boconcept, Gustav Living, Design&After.

 

Arhitecti:  Miso Architects

Fotografii: Alexandru Dragoi

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole