Amenajare de bucatarie in contraste de culori

Intalnim deseori in amenajarile contemporane de bucatarii accente intense sau contraste puternice de culori. In ciuda dimensiunilor reduse cu care ne-am obisnuit, bucatariile astfel decorate par sa iasa din tipare si sa sfideze orice regula a spatiilor mici. Sa luam exemplul acestei amenajari.


Deschide Galeria

Accentele de negru te surprind inca de la prima imagine. Nu te astepti sa intalnesti negru intr-o bucatarie de 10 metri patrati ca suprafata. Si pentru ca totul sa para si mai intrigant, au fost adaugate si tuse de rosu, alaturi de un imprimeu vegetal sub forma unui tapet care pune in evidenta zona de luat masa. Este, fara doar si poate, o abordare curajoasa.

Cu astfel de accente tari, spatiul are nevoie de o echilibrare cromatica. De aceea, s-a folosit mult alb, la nivelul peretilor si al fronturilor mobilierului; MDF-ul lucios reflecta lumina ceea ce creeaza un efect de largire spatiala.

Amenajarea urmeaza o linie industriala redata in prima faza prin nuantele tari si ulterior prin designul corpurilor metalice folosite pentru depozitare, al celor trei suspensii care asigura iluminatul de accent, dar si al blatului de lucru realizat dintr-un material compozit.

Configuratia acestei bucatarii este un alt detaliu care ne-a atras atentia – dispunerea in forma literei U. Cu un astfel de aranjament iti permiti un numar mai mare de spatii de depozitare, iar folosirea a trei pereti asigura cel mai bun randament de lucru.

Pentru ca vorbim despre o amenajare de bucatarie actuala, vei remarca electrocasnicele incorporate pentru a crea impresia de unitar si ordonat. Cuptorul si frigiderul se afla pe un perete separat.

Aceasta bucatarie are si un caracter de zona de socializare. Zona de bar ce poate fi folosita si ca loc pentru luat masa, baut cafea, lucrat, este completata de o zona TV, amenajata ca o extensie a livingului; se remarca prin jumatate de perete zugravit cu rosu, un ceas negru si doua scaune tip bar. De cealalta parte a barului se afla alte scaune, alese special pentru a putea fi depozitate unul peste altul si folosite doar atunci cand e nevoie.

Tie cum iti place aceasta amenajare? Ce ai schimba?

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...