Amenajare eclectica intr-un apartament de 4 camere din Bucuresti

Intreaga energie a unui spatiu se schimba sub personalitatea celor care il insufletesc si care reusesc sa il transforme in acasa. Povestea pe care ti-am pregatit-o astazi are ca protagonisti doi tineri care iubesc calatoriile si obiectele de design. Au apelat la Oana Vasile de la Diez Office cand inca nu aveau apartamentul. Au pornit doar cu doua covoare pe care le cumparasera din Maroc si cu multe idei ce asteptau sa fie puse pe hartie. Asa a inceput povestea amenajarii.

Deschide Galeria

Proiectul

Cautarile pentru locuinta potrivita au continuat timp de inca 4 luni si, dupa ce au gasit-o, i-au incredintat-o Oanei. Apartamentul de 4 camere cu o suprafata de 100 metri patrati se afla intr-un bloc vechi. Odata ce au inceput lucrarile de renovare si decopertare au gasit nu mai putin de 3 straturi de gresie, cate unul de la fiecare proprietar care locuise acolo. Au inlocuit instalatiile, tamplaria si s-au bucurat de fiecare etapa finalizata.

Design si implementare

Cei doi si-au dorit un spatiu colorat, cu un design actual, confortabil, primitor si calduros, in care sa se simta bine atunci cand ajung acasa; in bucatarie, au dorit neaparat placi ceramice colorate, mobilierul turcoaz sau verde si blat din lemn. Pentru living, au vrut o biblioteca mare, un mic spatiu de lucru si o canapea mai atipica, dar extensibila. Oana a inteles nevoile si dorintele lor, iar chimia frumoasa creata intre ea si beneficiari a dus la rezultate care i-au multumit pe deplin.

Pe masura ce lucrarile au inaintat, Oana a facut cateva modificari din propunerile initiale. Asa a aparut motivul cuprului pe care il vei gasi inserat in diverse locuri din apartament: tevile care se racordeaza la coloane, picioarele biroului, masuta din living, suportul de prosoape sau masca pentru cada din baia matrimoniala. De aici si denumirea proiectului: apartamentul Copper.

Bucataria

Bucataria este preferata tuturor, atat a beneficiarilor cat si a celor care i-au vizitat, desi livingul este camera cea mai spatioasa a casei. Dupa ce vezi imaginile intelegi repede si de ce. Combinatiile de gri si verde, pe un fundal de alb, dar mai ales placile colorate iti inspira o stare de bine. O parte din mobilier a fost achizionat de la IKEA, iar restul a fost realizat pe comanda. Spatiile de depozitare sunt generoase si bine optimizate. Tot aici au fost asezati si magnetii colectionati de prin vacante si calatorii de catre cei doi.

Dormitorul

Pentru zona de noapte, Oana a dorit sa separe dormitorul matrimonial de restul casei. Astfel, a creat un hol mic intre baia matrimoniala si dormitor, pentru a le oferi un plus de intimitate. Si pentru ca proprietara isi dorea mult sa aiba turcoaz intr-una din camere, au cazut de acord ca aici sa fie folosit. Il vom intalni la nivelul draperiilor, cadrului si tablia patului sau noptiera lui. Cateva obiecte speciale decoreaza cu stil spatiul: cufarul vechi reconditionat ce functioneaza pe post de noptiera, lampa cu un design inedit sau covorul marocan. Paleta de nuante creeaza o atmosfera calda si placuta; contribuie din plin si placile de lemn pictate manual si fixate pe perete.

Baile

In baia matrimoniala a fost reluata tema cu placutele colorate si insertiile de cupru. Mobilierul a fost realizat pe comanda, din care remarcam cadrul din lemn al oglinzii si sertarele cu manere haioase. Pentru baia de oaspeti, Oana a gandit un design simplu, cu cabina de dus, iar dispunerea asimetrica a unor placi galbene de faianta si oglinda turcoaz cu spatiu de depozitare confera personalitate incaperii.

Un proiect de amenajare creativ si o comunicare foarte buna cu designerul pot duce la transformari memorabile. Daca te-a inspirat aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu Oana pentru proiectul casei tale, ii poti scrie aici.

Foto: Diana Oros

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole