Amenajare minimalista cu accente de culori puternice – Apartament de 45mp

Cele mai citite

Echipa Balnak a aparut in momentul in care doua fete tinere care lucrau in industria IT in Viena si-au dat seama ca au o pasiune comuna: arta in general si designul interior in particular.

Deschide Galeria

Au inceput prin a decora casele prietenilor si cunostintelor si ulterior, propriile locuinte. Aceasta este povestea locuintei din Timisoara pe care au denumit-o “Raspberry Cream”, amenajata cu un buget de 20.000 de euro.

Amandoua ne-am renovat apartamentele in acelasi timp si ne-am dat seama ca ne sfatuim reciproc, deoarece nu aveam la cine sa apelam. De atunci, am continuat sa exploram, sa invatam si sa intelegem diversele piete imobiliare si cerintele clientilor.” (echipa Balnak)

Privind in urma la intreg procesul de design si implementare a proiectului, fetele     ne-au povestit ca renovarea apartamentului din Timisoara a durat mai mult si cu costuri mai mari decat cel din Viena.

Cand ne-am apucat de renovarea acestui apartament in primavara anului 2020, nici nu ne-am gandit ca o sa ne ia mai bine de un an pana sa il terminam de renovat.”

Tot procesul li s-a parut destul de lung si intens insa au savurat fiecare provocare, invatand mereu cate o lectie utila, de la echipele de lucru pana la gestionarea tuturor comenzilor.

L-am preluat intr-o stare nu tocmai buna, nefiind renovat de foarte multi ani iar compartimentarea initiala a apartamentului fiind total nefavorabila pentru spatiul mic al acestuia. O camara mica pentru alimente plasata intr-o bucatarie care oricum nu era spatioasa, un balcon inchis in sufragerie care fura prea mult din spatiul acesteia si cele 3 usi pe un metru patrat.

Dupa etapa finisajelor, au ajuns la partea lor preferata a proiectelor si anume mobilarea si alegerea decoratiunilor. Provocari au intalnit si aici, legat de varietatea pieselor de mobilier si preturile acestora raportate la calitatea propriu-zisa. Multe dintre comenzi     le-au plasat in strainatate (La Redoute, Moemax, made.com).

Pentru a exploata la maxim spatiul disponibil, au reconfigurat compartimentarea prin mici modificari. In living au daramat stalpul ce unea livingul de balcon si astfel au obtinut un spatiu mai amplu si luminos.

Au daramat acea camara initiala si au montat centrala de gaz in locul acesteia (incorporata ulterior in mobila de bucatarie). Eliminand si stalpul dintre bucatarie si hol a rezultat un singur spatiu mai luminos si primitor.

In amenajarea baii au optat pentru desfiintarea cazii si montarea unui dus generos. Fiind destul de mic spatiul, au ales sa placheze atat pardoseala cat si peretii cu gresie 60×60 in doua tonuri de gri. Spatiul pare astfel curat, luminos, unitar. 

Rezervorul vasului de toatela a fost incorporat in perete iar caloriferul l-au mutat pe partea dreapta a baii. Obiectele sanitare si bateriile le-au ales din gama Grohe.

Amenajare realizata de Gianina si Ioana – Balnak

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa