Amenajare moderna intr-un apartament de 2 camere pentru o familie cu un copil

Pentru astazi ti-am pregatit o amenajare moderna, cu bun-gust. Mai exact, este vorba despre un apartament de 2 camere, iar beneficiarii sunt o familie cu un copil. Spatiul nu este unul foarte generos, dar suficient cat sa permita o amenajare decenta si placuta tuturor membrilor familiei.

Deschide Galeria

Accentul este pus pe zonele comune, unde familia se reuneste in diverse momente ale zilei. Intrucat livingul este si camera unde dorm parintii, focusul se directioneaza catre bucatarie. Aici este de fapt, spatiul de reuniune, unde toti ai casei se aduna pentru a contribui la gatit, lua masa sau chiar sa priveasca la televizor. Ii putem spune un fel de zona de socializare pentru ca mai mult ca sigur o parte a musafirilor sunt primiti aici.

Daca am elimina mobilierul de bucatarie, am putea spune cu usurinta ca aceasta camera este de fapt un living sau cel mult un dining. Amenajarea este una placuta, in tonuri calde, neutre, cu lumina naturala din belsug, ceea ce contribuie la amplificarea spatiului.

Putem sa remarcam chiar ca aceasta bucatarie pare impartita in 2 zone distincte: cea de gatit si cea de luat masa. Dispunerea in L a mobilierului este ideala pentru o bucatarie de familie, asa cum este si cazul acestei amenajari. Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier pentru a crea un efect placut de unitate vizuala. Esenta de lemn folosita pentru mobilierul principal se combina excelent cu nuanta de crem a dulapurilor suspendate. Acelasi mix cromatic il intalnim si pe peretele aferent mesei, un joc al dungilor ce creeaza un efect placut per ansamblu. Alaturi de tablouri si corp de iluminat, locul de luat masa primeste personalitate si este valorificat chiar si in spatiul restrans al acestei bucatarii.

Mergand spre living, remarcam ca se pastreaza tematica unui spatiu cald si primitor pe care l-am vazut desfasurat in bucatarie. Fiind in timpul zilei living, iar seara spatiu de dormit pentru parinti, caracterul multifunctional al spatiului il face usor aglomerat, dar bine rezolvat de designer. Corpurile de mobilier au fost realizate pe comanda si se intind pe intreg peretele, insa nu il acopera de tot. Jocul formelor geometrice ne distrage atentia de la marimea spatiului. Modelul discret al tapetului completeaza discret amenajarea. Tusele de culoare ale decoratiunilor sunt binevenite in contextul neutru al decorului.

Camera baiatului mizeaza pe functionalitate. Dulap pentru haine, pat de o persoana si biroul amenajat la fereastra, iata pe scurt piesele principale care compun amenajarea. Accesoriile vin sa confere spatiului personalitate: un corp de iluminat cu abajur rosu, tablouri cu masini sau diverse piese ce amintesc de pasiunile copilului. Culorile accent sunt echilibrate de fundalul alb.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta propunere de amenajare pentru un apartament de 2 camere!

Sursa foto

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole