Amenajare neconventionala pentru baia ta in 5 pasi

Continuam seria articolelor (vezi aici articolul precedent) in care am invitat-o pe arhitecta Maria Romanescu sa ne sfatuiasca in privinta diverselor teme utile referitoare la amenajarea locuintei noastre. Astazi ne vorbeste despre un subiect de actualitate: cum putem amenaja baia, indraznind sa vedem mai mult decat utilitatea ei, transformand-o intr-un adevarat sanctuar al placerii si relaxarii.

Deschide Galeria

In contextul renovarii baii, mi-am propus sa va aduc drept inspiratie idei mai putin conventionale in scopul unui aspect reusit:

1. Pereti fara faianta

De cele mai multe ori, primul gand de amenajare a baii se rezuma la placarea excesiva a peretilor cu faianta. Din pacate, rezultatul este adesea coplesitor, cu atat mai mult cand se recurge la mixturi de culori diverse si ornamente integrate intre placi.

Exista deja o varietate de finisaje pentru pereti, ca acestia sa reziste spatiilor cu grad mare de umiditate. Excluzand placile ceramice, vorbim de la o simpla vopsea lavabila, pana la tapet, lemn sau beton aparent.

Daca totusi, doresti sa mergi pe varianta clasica, iti recomand placi de dimensiuni reduse, care vor reda o proportie reusita incaperii. De asemenea, alege nuante neutre, modele uni pe care le poti insufleti prin accesorii. Cu albul nu vei da gres, iar baia va capata dimensiuni impresionante.

2. Pardoseli neconventionale

Discutia aici este similara cu cea referitoare la pereti. Indrazneste sa mergi pe o pardoseala de lemn sau opteaza pentru o gresie marunta cu aer retro.

O alta solutie reusita este ca finisajul pardoselii sa coincida cu cel al peretilor.

3. Cada – centrul de interes

Prea des intalnim cazi incastrate, eventual ascunse dupa usa. Daca savurezi o baie indelungata in cada, te invit sa-ti creezi o atmosfera pe masura. Opteaza pentru o cada cu picioare, iar daca spatiul iti permite sa-i acorzi o zona generoasa, cu atat mai bine. Te poti relaxa, doar privind exemplele urmatoare.

4. Dusul construit

Cand ai de-a face cu un spatiu mai restrans, ia in calcul varianta dusului. O astfel de zona construita va arata infinit mai bine decat o cadita incastrata, in plus se va mula perfect spatiului acordat. Pentru protectie foloseste un paravan simplu de sticla.

5. Decoratiuni

Decorarea baii pare sa fie lasata in urma odata ce au fost instalate toate obiectele sanitare necesare. Gesturile mici pot face diferenta intre un spatiu cu strictul necesar si un ansamblu organizat in detaliu.

Completeaza amenajarea cu mici piese de mobilier, cosuri impletite, lumanari, flori naturale sau orice te bucura sa vezi in spatiul tau cel mai intim.

Pe arhitecta Maria Romanescu, o puteti urmari si pe pagina ei de Facebook, De vorba cu DESIGN-ul sau pe Instagram la talking to design pentru mai multe sfaturi, sugestii si idei de amenajare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole