Amenajarea unui spatiu de 25 mp – echilibrul perfect intre functional si estetic

Va prezentam astazi un nou articol inspirat de o amenajare a unui spatiu mic. Mai exact vorbim de un studio de 25 metri patrati din Paris de al carui concept si design s-au ocupat arhitectii de la Transition Interior Design.


Deschide Galeria

Amenajarea este destinata unui tanar de 26 de ani care si-a dorit un spatiu functional cu zona de zi si loc pentru dormit. Solutia gasita de arhitecti este una ingenioasa si merita toata atentia noastra pentru ca poate fi integrata de toti cei care locuiesc in spatii similare. Astfel, patul este instalat pe o platforma separata de restul locuintei printr-un corp ce seamana cu o biblioteca deschisa. Aceasta zona nu este izolata complet ci mai degraba delimitata vizual, permitand totusi luminii sa patrunda nestingherita printre rafturile deschise.

Interesant este si peretele de caramida aparenta vopsita cu alb ce aduce un plus de textura la nivelul amenajarii. De inspiratie scandinava, acest decor este balansat prin esentele de lemn ce confera caldura amenajarii si de accentele de culoare care inveselesc si dinamizeaza spatiul. Fiind capat de perspectiva, peretele din zona de dormit a fost vopsit in albastru, oferind un contrast placut cu albul predominant.

Piesele de mobilier sunt adaptate spatiului – o canapea confortabila, doua masute de cafea de forme diferite si un scaun-fotoliu Eames portocaliu. Pentru a lasa spatiul sa respire, s-au folosit polite pe post de rafturi si suport pentru televizor. Spatiul destinat gatitului este compact si se afla in continuarea rafturilor din zona de living. O masa inalta cu doua scaune tip bar asigura un mini-dining ce se integreaza armonios in ansamblul functiunilor din camera.

Desi foarte mic, amenajarea gandita pentru acest spatiu ofera o circulatie fluenta intre zone, compartimentarea este subtila, iar trecerea se face usor, firesc dintr-un sector in altul. Albul sprijina aceasta fluenta, reflecta lumina si amplifica spatiul. Suprafata vitrata generoasa cu deschiderea spre balcon este un avantaj bine valorificat de arhitecti.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...