fbpx

Amenajarea unui spatiu de 25 mp – echilibrul perfect intre functional si estetic

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Va prezentam astazi un nou articol inspirat de o amenajare a unui spatiu mic. Mai exact vorbim de un studio de 25 metri patrati din Paris de al carui concept si design s-au ocupat arhitectii de la Transition Interior Design.

Deschide Galeria

Amenajarea este destinata unui tanar de 26 de ani care si-a dorit un spatiu functional cu zona de zi si loc pentru dormit. Solutia gasita de arhitecti este una ingenioasa si merita toata atentia noastra pentru ca poate fi integrata de toti cei care locuiesc in spatii similare. Astfel, patul este instalat pe o platforma separata de restul locuintei printr-un corp ce seamana cu o biblioteca deschisa. Aceasta zona nu este izolata complet ci mai degraba delimitata vizual, permitand totusi luminii sa patrunda nestingherita printre rafturile deschise.

Interesant este si peretele de caramida aparenta vopsita cu alb ce aduce un plus de textura la nivelul amenajarii. De inspiratie scandinava, acest decor este balansat prin esentele de lemn ce confera caldura amenajarii si de accentele de culoare care inveselesc si dinamizeaza spatiul. Fiind capat de perspectiva, peretele din zona de dormit a fost vopsit in albastru, oferind un contrast placut cu albul predominant.

Piesele de mobilier sunt adaptate spatiului – o canapea confortabila, doua masute de cafea de forme diferite si un scaun-fotoliu Eames portocaliu. Pentru a lasa spatiul sa respire, s-au folosit polite pe post de rafturi si suport pentru televizor. Spatiul destinat gatitului este compact si se afla in continuarea rafturilor din zona de living. O masa inalta cu doua scaune tip bar asigura un mini-dining ce se integreaza armonios in ansamblul functiunilor din camera.

Desi foarte mic, amenajarea gandita pentru acest spatiu ofera o circulatie fluenta intre zone, compartimentarea este subtila, iar trecerea se face usor, firesc dintr-un sector in altul. Albul sprijina aceasta fluenta, reflecta lumina si amplifica spatiul. Suprafata vitrata generoasa cu deschiderea spre balcon este un avantaj bine valorificat de arhitecti.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...