fbpx

Amenajarea curtii – frumusetea inseamna simetrie

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Odata cu apropierea sezonului cald, amenajarea curtii devine o preocupare tot mai mare pentru cei care locuiesc la casa. Insa crearea unui mic paradis in curtile noastre cere nu numai investitii materiale, ci si un anumit simt estetic. Pentru amenajarea unei gradini de vis nu sunt importante doar soiurile de plante pe care le alegi, obiectele de mobila sau tipurile de pavaj, ci si modul cum sunt imbinate aceste elemente.

Deschide Galeria

Povestea Casei a apelat la arhitectul Diana Stere pentru a ne da cateva sfaturi generale din perspectiva unui specialist care are experienta si in acest domeniu. Iata cateva idei pe care Diana ni le ofera pentru a ne ajuta sa ne planificam in mod inteligent amenajarea curtii sau a gradinii:

"Exteriorul casei si gradina/curtea sunt o extensie a interiorului. Este necesar sa se creeze un tot unitar si o fluiditate intre cele doua zone.

Un rol important il au cromatica, texturile, materialele folosite. In functie de stilul in care este gandit proiectul, se vor alege materialele. Texturile materialelor sunt dictate de senzatiile vizuale si tactile pe care arhitectul doreste sa le imprime conceptului.

De asemenea, un rol esential il are si lumina, atat cea naturala cat si cea artificiala, care poate fi folosita pentru a pune in evidenta anumite zone sau pentru a crea o anumita atmosfera.

Mobilierul folosit are si el un rol insemnat. Este un element care contureaza intreaga amenajare. Poate fi mai sobru, intr-o paleta cromatica neutra sau poate avea un design mai special si in tonuri in contrast cu restul spatiului.

Zona "verde" este foarte importanta, poate fi sub forma unui gazon, a unei gradini verticale, a unor arbusti decorativi sau plante cataratoare sau sub forma unor ghivece mari, decorative, cu plante speciale".

Cu totii suntem de acord ca cele mai placute seri de vara sunt cele petrecute in aer liber. In cazul in care va hotarati sa incepeti amenajarea curtii trebuie sa va ganditi ca in acest loc va veti primi musafirii, iar prima impresie se formeaza inca de cand acestia va vor pasi pragul. De aceea este foarte important sa tineti cont de sfaturile unui expert inainte de a va apuca de lucru. Frumusetea unei amenajari implica un anumit grad de simetrie.Pastrati aceasta simetrie atunci cand alegeti elementele care vor face parte din decorul curtii. 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...