Amenajarea simpla a unui apartament din Timisoara

Proiectul, realizat de Parasite Studio, are in vedere crearea unui spatiu simplu, cu delimitari clare ale zonelor de activitate si care sa permita, prin simplitatea lui, personalizarea spatiului de catre proprietar.

Deschide Galeria

Elementul principal este lemnul, care se regaseste in fiecare incapere. Unitatea pe care o creeaza se regaseste si in continuarea acestuia de la pardoseala pana in textura mobilierului.

Trecerea dintre incaperi este marcata printr-un accent de culoare, asa cum este cea verde spre living. De asemenea, culoarea rosie este folosita in bucatarie pentru a marca principalele zone.

In living, centrul de interes este o biblioteca reinterpretata. Dispusa in apropierea geamului, preia si rolul de zona de relaxare. De asemenea, are si spatii de depozitare, iar textura lemnoasa este marcata de culoarea-accent, verde.

In bucatarie, mobilierul are o trasatura minimalista, prin liniile geometrice clar definite si sistemul de inchidere/deschidere al usilor. Astfel, clasicele manere au fost inlocuite cu decupaje dreptunghiulare ale usilor, dispuse diferit.

Acelasi stil se continua si in dormitor, unde suprafetele superioare si laterale ale mobilierului, inclusiv ale patului, sunt albe, cu scopul de a fuziona cu peretii. De asemenea, se regaseste culoarea-accent rosu, marcata pe lustra.

Totusi, accentele cromatice sunt folosite discret pentru a se pierde printre elementele care vor personaliza incaperea si care vor fi alese de proprietar. Amenajarea apartamentului a avut ca principal scop crearea unui spatiu simplu, unitar, unde accentele doar ”ghideaza” ochiul si marcheaza principalele zone de activitate.

photo credit: Attila Wenczel

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole