Un minibus din 1959 devine o casa pe roti foarte cocheta

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Americanii de la Winkelman Architecture au transformat un minibus nefunctional intr-o casuta simpatica pe roti, cu o alura retro a la anii ’60. Firma de arhitectura are in portofoliu si alte reconversii spectaculoase de cabane, casute in copac si alte popasuri inedite de vacanta pentru iubitorii de natura.

Deschide Galeria

Chevroletul Viking din 1959 a fost gasit de echipa de arhitecti abandonat intr-un camp si a fost reconstruit de la zero, cu materiale naturale reciclate, inclusiv scanduri din lemn de pin integrate pe post de pardoseala.

In interior pot calatori 12 pasageri plus soferul, iar ca spatiu pentru dormit, poate gazdui doua sau trei persoane. Canapelele pot fi folosite ca paturi individuale sau pot fi alipite pentru a crea un pat dublu. Interiorul este echipat cu toaleta, chiuveta si instalatie electrica.

Vehiculul combina ingenios design-ul cu maniera retro de transport, sintetizand cu success cultura roadtrip-urilor americane.

Exteriorul Chevroletului a fost curatat si vopsit intr-o nuanta vintage de verde, mai potrivita noii sale functii. Interiorul a fost compartimentat intr-o zona de zi, cu doua canapele dispuse fata in fata, ce pot deveni paturi single sau pot fi alipite transformandu-se in pat dublu. Partea inferioara a acestora este din lemn si serveste ca depozitare. Textilele folosite sunt viu colorate, existand pernute decorative cu imprimeuri diferite, ce degaja un aer boem, marocan, completat de corpurile de iluminat de inspiratie orientala. Abajururi cu margele multicolore si animal print-uri filtreaza lumina si compun un ambient cald, intim, potrivit povestilor de drumetie. Scaunul soferului respecta aceeasi tematica, fiind in intregime acoperit de o husa din imprimeu de leopard.

Geamurile sunt acoperite cu draperii din materiale imprimate, in ton cu cele care acopera canapelele. Exista doua banchete pozitionate in stilul vagoanelor de tren, cu o masuta asezata intre ele, ansamblu ce poate servi pentru discutii sau luat masa.

Zona de toaleta este integrata intre scaunul soferului si zona de canapele, fiind ascunsa in pereti circulari din lemn. Chiuveta este inserata intr-un blat din lemn, cu bateria prinsa pe peretele baii. Golul lavoarului poate fi obturat cu un disc din lemn de aceeasi dimensiune, devenind un blat de lucru mai amplu.

Pardoseala este din lemn masiv, completand perfect decorul si aratand ca aerul boem al vehiculului este unul studiat pana in cele mai mici detalii. Compartimentarea ingenioasa a spatiului si exteriorul atat de cochet al Chevroletului il fac sa rivalizeze cu cele mai noi modele de rulota. Ne imaginam ca vacantele in acest vehicul nu pot fi decat foarte, foarte colorate.

Reclama

Articole noi

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...