Amenajarea unui apartament de 34 mp in stil provensal

Atmosfera joviala, culori multe si pastelate, motive florale delicate, multe detalii ornamentale la mobilier, sunt caracteristici ale stilului provensal, unul foarte delicat, feminim.

Bucatarie in stil provensal cu accente de rosu
Deschide Galeria

Proiectul acesta este unul foarte drag arhitectului, beneficiarul fiind chiar mama sa. Nu au fost multe cerinte insa provocarile au aparut pe parcurs, fiind un spatiu relativ mic in ce se dorea crearea mai multor zone fara a sufoca intreaga amenajare.

Au ales de comun acord stilul provensal, cu delicatetea si ornamentele sale, care sa contureze o locuinta luminoasa, confortabila si sa reflecte din personalitatea proprietarului.

Initial, apartamentul era de tip open space; pentru a raspunde nevoilor de depozitare si delimitare a spatiilor, au fost create nise in pereti pentru incastrarea dulapurilor si a comodelor, a fost marita putin baia pentru a face loc masinii de spalat rufe.

 Dormitorul a fost delimitat de restul locuintei printr-o usa glisanta cu geamuri de sticla sablata care sa permita trecerea difuza a luminii naturale.

La nivel cromativ, predomina nuantele de roz pudrat, verde pastel si albastru deschis. Le ragasim atat la finisajele peretilor cat si la mobilier si decoratiuni.

Motivele florale  sunt prezente in fiecare colt al amenajarii si intregesc armonios conceptul. Inclusiv in baie, la partea superioara a peretilor a fost montat un tapet cu motive florale.

Parchetul de tip dusumea, cu lamele late, completeaza elegant intreaga amenajare.

Design: DESIGN INDUSTRY via lakbermagazine

Te-ar putea interesa

Articole noi