Din sediu de firma intr-o veritabila „acasa”

Atunci cand implicarea clientilor este pe masura dorintelor, iar chimia cu arhitectul este optima, rezultatul nu poate fi decat o amenajare atat echilibrata cat si cu personalitate, in care detaliile ludice, culorile si vibratia texturilor conlucreaza armonios si contureaza o atmosfera calda si primitoare.  

Deschide Galeria

Apartamentul, initial sediu de firma, era dezvoltat foarte mult pe adancime, iar camera de zi primea foarte putina lumina, filtrata printr-un balcon inchis. Primul gest a fost de a demarca zonele principale de zi din cadrul amplei camere principale – vestibulul de intrare, zona de socializare si primire oaspeti, barul/masa de lucru si zona de dining. Am desfiintat tamplaria secundara a balconului si, astfel, l-am reintegrat in spatiul principal, aducand lumina si creand o zona de lucru usor sau bar/socializare. Din finisajele existente anterior au fost pastrate si integrate in noua amenajare parchetul si usile, ale caror tonuri inchise au fost temperate prin utilizarea gamelor deschise pentru restul elementelor.

Mobilierul este utilizat ca principal element de separatie intre zone, integrand accente precum nisa castilor moto si, totodata, ascunzand cu grija sistemul de climatizare. Rafturile dinspre intrare, ce inchid zona de acces, includ o cutie imbracata partial in sisal – inceputul unui traseu de  joaca pentru pisica Eri, ce se continua mai departe cu polite intrerupte.

In balconul desfiintat, dupa studiul mai multor variante, am finisat pardoseala cu dale LVT, lipite direct peste gresia existenta – astfel, am micsorat costurile si evitat demolarile. Vibratia modelului vopsit cu sablon complementeaza ritmul riflajului mobilierului.  

Turcoazul din zona de luat masa este preluat mai departe in tonul pastel al corpurilor de bucatarie. Am dezvoltat aceste corpuri de-a lungul tuturor peretilor, obtinand un amplu spatiu de lucru si depozitare si am amplasat spalatorul in axul ferestrei luminoase. Un detaliu particular si elegant este ridicarea unei borduri joase peste blat, ce imbraca apoi glaful ferestrei. Am putut realiza acest detaliu cu costuri optimizate, utilizand un blat standard termorezistent din PAL, iar bordura si glaful din Dekton alb.

In camera copilului (utilizata momentan ca birou) am utilizat exclusiv lemnul stratificat ca material de baza pentru mobilier, jucandu-ne cu textura sa placuta si lasand canturile in straturi sa isi spuna povestea alaturi de culorile voioase.

Baia principala se remarca printr-o serie de gesturi arhitecturale, de la blatul elegant imbracat in furnir natural, la tratarea integrala a zonei cazii cu placute ceramice lungi si raftul coordonat cu rosturile de culoarea terracotta si la diversele spatii de depozitare, ce mascheaza diversele ghene de instalatii existente.  Atentie deosebita este acordata iluminatului, cu plafoniera asigurand nivelul general, doua globuri suspendate aducand lumina in zona oglinzii si o banda fina LED incastrata deasupra cazii ca accent.

Ferestrele sunt valorificate ca elemente-cheie in intregul apartament– panorama pentru masa-bar sau element central pentru bucatarie. Fereastra dormitorului primeste o bancheta – colt pentru citit, ce se continua pe peretii adiacenti intr-o compozitie unitara, tablie de pat si sifonier.

Printr-un proiect realizat cu atentie, am putut oferi clientilor atat o colectie de colturi ce spun cate o poveste, cat si imbunatati functional un apartament generos dar cu o serie de provocari pe care le-am adresat creativ. Beneficiarii, cu adevarate inclinatii catre managementul santierului, au avut o prezenta constanta pe parcursul lucrarilor, iar rasplata pentru aceasta sunt detaliile bine coordonate si impecabil realizate, cu atat mai mult cu cat au implicat echipe multiple.  

Arhitect: MAT Studio

Daca ti-a placut amenajarea si doresti sa colaborezi cu cei de la MAT, ii poti contacta aici

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole