fbpx

Amenajarea unui pat in spatele raftului de carti

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Amenajarea unui pat in spatele raftului de carti este o idee cat se poate de ingenioasa pentru amenajarea statiile mici, precum o garsoniera. Amenajearea unei locuinte a fost intotdeauna o provocare, mai ales cand este vorba de un spatiu restrans.

Deschide Galeria

Efortul cel mai mare este pastrarea ordinii in intreaga locuinta. Un pat rabatabil instalat in spatele a doua rafturi de carti este o idee excelenta pentru a economisi spatiu.

Astfel garsoniera se transforma intr-un spatiu multifunctional: camera de zi si dormitor. Acest corp de mobilier poate oferi un pus de confort chiar daca spatiul nu este genereos.

Cum se poate amenaja o asemenea piesa de mobilier? Daca planificati sa va mutati sau vreti sa faceti modificari in garsoniera dumneavoastra stabiliti inainte un buget. In functie de asta alegeti si materialele din care vor fi fabricate.

Citeste si DIY – Cum sa construiesti un raft de lemn

Rafturile din lemn simplu, care au o culoare naturala data de cheresteaua nefinisata, poate fi asortat cu un pat de asemenea din scandura, astfel ca se integreaza perfect in decor si nu costa atat demult. Pe langa asta puteti da un aer rustic intregii garsoniere, mai ales daca achizitionati si o masa de aceeasi nuanta.

Inainte sa cumparati corpurile de raft si patul rabatabil faceti niste masuratori precise, pentru o potrivire perfecta intre elemente. Pentru a le uni folosti niste balamale rezistente pe care le prindeti cu holsuruburi.

Ar fi bine ca rafturile pentru carti sa fie sustinute de rotite speciale pentru mobila care nu costa foarte mult si pot fi extrem de practice. Usureaza foarte mult deschiderea si inchiderea rafturilor de lemn pentru a lasa loc patului rabatabil.

Inainte de amenajerea unui pat in spatele raftului de carti luati in considerare inaltimea pe care o vor avea rafturile de lemn cu tot cu montarea rotitelor. In cazul in care nu va pricepeti puteti apela la un tamplar care va poate da sfaturi despre un asemenea proiect.

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...