Carturesti Carusel, libraria cu majuscula

Saptamana trecuta s-a deschis Carturesti Carusel, cel mai nou si mai modern concept de librarie de la noi din tara. Cladirea este un monument istoric in adevaratul sens al cuvantului, se afla pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Capitalei, si se intinde pe 6 niveluri care insumeaza 1000 de metri patrati.

Deschide Galeria

Conceptul apartine biroului de arhitectura Square One, care s-a mai ocupat si in trecut de alte proiecte ale lantului de librarii Carturesti. Acestia au reusit sa transforme Carturesti Carusel intr-un spatiu care respecta arhitectura specifica secolului al XIX-lea, dar imbina cu eleganta elemente moderne de design interior.

Readucerea la viata a acestei bijuterii arhitectonice din mijlocul Capitalei se invarte in jurul sumei de 1 milion de euro. Vechea cladire care acum este librarie a fost construita in anul 1860 si a functionat in trecut ca sediu al Bancii Crissoveloni. Dupa venirea comunistilor la putere acesta s-a transformat in magazin universal.

Importanta in toata aceasta transformare este si decizia proprietarului, Jean Chrissoveloni, care a preferat sa inchirieze spatiul celor de la Carturesti in detrimentul altor firme care ar fi putut deschide in cladire un club sau un bar.

"Sper ca aceasta cladire va continua sa dea un folos strazii, economiei şi tuturor dintre dumneavoastra care iubiti cartea", a mai spus proprietarul cladirii-monument din Centrul vechi al Bucurestiului.

Citeste si Interviu Eliza Yokina: "Simbio este locul in care poti evada din cotidian fara sa fugi din el".

Unul dintre fondatorii Carturesti, Nicoleta Iordan, a mai spus că de multe ori ii s-a atras atentia ca o investitie intr-o librarie in aceste vremuri ar fi o nebunie.

"E un proiect care a debutat acum 14 luni, cand am vazut prima data spatiul ai nu am putut sa ne refuzam bucuria de a face o librarie aici", a declarat aceasta, adaugand ca crearea Librariei Carturesti Carusel a insemnat sute de ore doar de discutii si decizii pentru definirea temei de proiectare.

Pe langa carti si filme, Carturesti Carusel mai are si un spatiu expozitional, o zona multimedia, un bistro dar si loc suficient pentru o scurta plimbare printre rafturile cu carti.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole