Apartament boem decorat cu accente industriale

Un apartament de 50 de metri patrati iti ofera putine posibilitati pentru amenajare. Spatiul restrans te obliga sa iei decizii eficiente care sa-ti asigure confortul si placerea in locuinta proprie. Iata un exemplu care ne aduce in prim plan metode practice pentru un apartament boem, amenajat cu accente industriale si multe alte elemente interesante. 

Deschide Galeria

Spatiul amenajat se concentreaza pe detalii decorative si mai putin pe mobila. Mobilierul este limitat la strictul necesar: canapea, pat, masa, scaune. Accesoriile sunt cele care construiesc  farmecul locuintei.

Structura apartamentului este un open space care amplificat de albul peretilor sporesc efectul de spatialitate al locuintei. Podeaua, si ea alba, lucioasa face ca orice forma de lumina sa se reflecte sporind vizual largimea casei.

Mixul de stiluri este placut realizat. Un stil scandinav in forma pura, cu accente industriale fac din acest loc un apartament boem perfect pentru o persoana tanara, activa, mereu in miscare care apreciaza un trai minimalist. Accentele de negru completeaza bine amenajarea cu alb, spargand o eventuala monotonie care se poate instala atunci cand folosesti o singura culoare pentru toata casa. Astfel, canapeaua, lampa in stil industrial, scaunul tip balansoar si lampa de podea toate negre contribuie la crearea unui spatiu original. La fel si ceasul, tabloul, litera si mai ales vitezometrul, toate ofera un punct de interes prin aducerea lor impreuna pe peretele cu canapeaua.

Zona dedicata bucatariei, desi o singura camera este separata vizual in zona de gatit si zona de dining printr-un tapet intens colorat. Chiar si podeaua este dintr-un lemn inchis la culoare, facandu-se astfel trecerea intre camere. O idee foarte buna pe care o putem adopta in orice tip de amenajare. Nici aici nu lipsesc elementele industriale sub forma corpului suspendat de deasupra mesei. De remarcat instalatia de lumini din jurul tevilor – o idee ingenioasa de folosit oricand nu numai in perioada sarbatorilor.

Dormitorul mic cuprinde doar un pat si un scaun pe post de noptiera, o lampa si mult alb. Dressingul il vom gasi pe hol, amenajat de sus pana jos, alb cu manere bineinteles negre.

In ciuda spatiului mic, apartamentul este bine organizat si compartimentat astfel incat sa nu para ingramadit. Obiectele puternic colorate anima spatiul creand puncte de interes in diverse colturi ale locuintei. 

Sursa foto: homedit.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole