Apartament de trei camere din Bucuresti – amenajare eleganta in tonuri pastelate

Ne bucura enorm cand putem scrie despre proiecte de amenajari romanesti. Astazi vorbim despre echipa de la Jooca Studio, mai exact despre un apartament de trei camere din Bucuresti locuit de o familie cu un copil.

Deschide Galeria

Cum a debutat proiectul? Ne spun chiar beneficiarii: Ca orice familie care se muta intr-o noua locuinta si noi am vrut sa ne amenajam un Acasa. Cand am ales apartamentul, mie mi-a placut faptul ca era luminos, iar sotului meu ca are o priveliste frumoasa. Ajungand la amenajare ne-am dat seama ca noi, doi ingineri, cu un simt artistic limitat, avem nevoie de ajutor. De fapt, am trait o mica lupta interioara intre dorinta de a crea noi ceva si recunoasterea faptului ca nu ne pricepem. Prin urmare, am apelat la fetele de la Jooca. Ce anume urmau sa faca, ne era destul de neclar, pentru ca nu mai trecusem printr-o experienta similara. Eu voiam un acasa colorat, iar sotul meu unul practic. Fetele, cu minimul de informatii de la noi, au venit cu multe idei practice si frumoase in acelasi timp, si, incet-incet s-a conturat ideea casei.

Discutiile si intalnirile dintre cele doua parti au dus la conturarea unui stil cu trasaturi shabby, dar cu accente colorate, personalizat. Munca echipei a tinut de partea de decorare, apartamentul avand deja toate finisajele.

Proprietarii au dorit un spatiu intim, confortabil si tihnit. Au preferat mobilier realizat in spirit clasic, din lemn masiv, realizat de MC Mobili, o firma din Iasi.

In living amenajarea a pornit de la existenta unui perete de sticla care joaca rol de partitie intre bucatarie si camera de zi. Acest detaliu a fost binevenit prin deschiderea spatiala pe care o ofera, fiind si o solutie de compromis intre cei ce iubesc open space-urile, dar vor ca mirosul din bucatarie sa nu patrunda in restul casei. Pentru a crea o legatura stilistica intre cele doua functiuni, arhitectele au preluat motive cromatice din living si le-au integrat si in spatiul bucatariei. A fost adaugata si o cornisa care sa completeze stilul amenajarii. Canapeaua si pufurile din living sunt realizate de atelierul Happy me, iar draperiile executate de Igloo Design.

Bucataria a fost gandita in spiritul stilului conturat in intreaga amenajare, cu fronturi frezate din MDF si culori pastel tematice. Baza neutra de alb si bej este animata de un bleu-ciel perfect pentru o bucatarie. Placile de faianta albe, tip metro, dintre corpurile de mobilier aduc un aer modern decorului. Draperia in stil roman este identica cu cea din living.

Pentru dormitorul matrimonial, cei doi si-au dorit o mobilare eleganta, cu patina aurie, intr-o abordare clasica reinterpretata. Iese in evidenta patul cu tablia tapitata intr-o culoare puternica.

Camera fetitei a fost provocarea acestui proiect. Parintii au dorit o amenajare in spiritul regulilor Montessori, care spune, pe scurt, ca cel mic ar trebui sa aiba libertate in spatiul lui, sa se poata descurca singur; asta inseamna sa se poata da singur jos din pat, sa aiba acces la rafturile cu jucarii si locul sau de joaca. Astfel, fetele au propus un pat-casuta, cu salteaua direct pe pardoseala, cu rafturi de jucarii usor accesibile si un loc de joaca format dintr-un cort asezat pe un covor pufos. Interiorul creat este jucaus si plin de veselie, cu multe buline pe pereti lipite chiar de beneficiari.

La finalul proiectului, cei doi ne-au spus: rezultatul nu doar ca ne-a multumit, ci ne-a incantat de-a dreptul. Am realizat ca inginerii sunt cu ingineria si designerii cu amenajarea de interior, asa ca le atribuim fetelor toate meritele pentru noul nostru camin.

Daca ti-a placut acest proiect si iti doresti sa colaborezi cu echipa Jooca Studio pentru amenajarea casei tale, le poti contacta aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole