Apartament modern amenajat in 72 metri patrati

Inspiratia de azi vine sub forma unui apartament de 2 camere, cu o suprafata generoasa de 72 metri patrati. Suntem obisnuiti ca astfel de suprafete sa le intalnim la apartamente cu configuratii de 3 camere, cu functiuni si incaperi mici in care fiecare piesa trebuie aleasa cu atentie. Ne place sa vedem si amenajari aerisite si spatioase, fara constrangeri impuse de dimensiunile reduse. Detaliem in cele ce urmeaza un astfel de exemplu.

Deschide Galeria

Impartirea functiunilor este realizata sub forma zonei de zi si a celei de noapte. Accentul s-a dorit a fi pe confort si comoditate, pe o fluenta a spatiilor si o comunicare armonioasa intre ele.

Livingul si bucataria formeaza un tot unitar, delimitate doar la nivelul pardoselii. Amenajarea in sine urmeaza linia designului minimalist, nordic, cu piese de mobilier putine, dar esentiale. Fiecare functiune in parte este bine conturata si individualizata la nivelul spatiului. Astfel, intr-o singura camera, exista 3 zone diferite cu rol bine definit.

Livingul este compus dintr-o canapea confortabila, un otoman multifunctional, ce poate fi folosit atat ca loc de sezut, cat si ca masuta pentru suport. Zona televizorului este marcata printr-o placare cu laminat, restul spatiului fiind amenajat cu dulapuri de inaltime joasa.

Locul de luat masa vine ca o completare fireasca a bucatariei. Diningul vine cu o abordare eleganta cu o masa de 6 persoane, cu scaune tapitate si un set de 3 corpuri de iluminat ce ilumineaza discret tot acest decor creat. Pentru a pune si mai mult in evidenta acest spatiu, peretele a fost placat cu placi albe ce imita caramida, oferind un plus de textura.

In ceea ce priveste bucataria, spatiul pastreaza o abordare simpla, dar functionala. Mobilierul este configurat sub forma literei L, cu fronturi din MDF alb lucios si electrocasnice incorporate pentru a pastra un caracter unitar necesar in spatiile deschise. Spoturile si benzile LED ilumineaza eficient tot acest sector al bucatariei.

Ferestrele mari permit o cantitate mare de lumina naturala, ceea ce amplifica spatiul si luminozitatea per ansamblu, pana in hol. Ajuta in acelasi mod si cromatica bazata pe mult alb si esente de lemn.

Spuneam ca spatiile comunica armonios intre ele in acest apartament. Astfel, livingul pare a se continua in hol prin amenajarea peretelui cu o biblioteca generoasa, incastrata intr-o nisa creata special pentru a adaposti rafturile pentru carti. De cealalta parte a holului, gasim principala zona de depozitare a locuintei sub forma unui dressing inalt pana in tavan, cu usi glisante, acoperite cu oglinzi.

Dormitorul urmeaza aceeasi linie minimalista, cu accente de albastru pe care le intalnim si in living. Piesele de decor imbraca spatiul si ii confera personalitate – tablouri sau lampi de iluminat. Cele 2 bai sporesc confortul, una fiind destinata musafirilor.

Cu siguranta, o amenajare de invidiat, dar mai ales de luat ca sursa de inspiratie pentru propria amenajare!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole