Ai o culoare preferata pe care ti-ai dori sa o integrezi in decorul locuintei tale, dar iti este teama sa nu dai gres? Hai sa vezi aceasta amenajare cu accente de albastru ca un exemplu concret de cum poti insera armonios o cromatica preferata in spatiul casei tale. In plus, solutiile de amenajare vor fi o adevarata sursa de inspiratie pentru orice spatiu mic.
Apartamentul la care facem referire a fost initial un studio, cu o singura camera principala. Din dorinta de a avea un spatiu pentru dormit, confortabil si intim, designerii au gandit o partitie prin care au creat o noua camera. Astfel, apartamentul beneficiaza acum de 2 camere, cu living si dormitor, toate intr-o suprafata de 38 metri patrati.
In ciuda noii distribuiri a functiunilor, spatiul isi pastreaza fluenta si armonia vizuala prin detalii cromatice si solutii de optimizare pentru depozitare. Livingul si bucataria formeaza un tot unitar, cu locul de luat masa facand o trecere discreta intre cele doua zone.
Tinand cont de dimensiunile reduse, amenajarea urmeaza un design minimal, centrat pe functionalitate si eficientizare a fiecarui metru patrat disponibil. In locul unor corpuri de biblioteca ce ar fi ocupat spatiu la nivelul pardoselii si implicit ar fi incarcat vizual si camera, designerii au mizat pe crearea unor nise in cadrul carora s-au conturat spatii de depozitare variate, in special rafturi pentru carti sau documente. In acelasi timp, aceste nise joaca si rol de partitii, pe de o parte intre living si dormitor, si, de cealalta parte, pe o portiune mai redusa, intre bucatarie si restul camerei. In plus, pentru usile de la baie si dormitor au fost alese modele glisante in acelasi scop al optimizarii incaperilor (usile obisnuite, batante, ar fi luat din spatiu).
Luand in calcul aceste modificari, apartamentul pare foarte bine optimizat si mai ales aerisit; singurele piese de mobilier fiind cele de baza: canapea, masa si scaune, dulapuri pentru bucatarie, pat in dormitor si dulapuri pentru haine.
Alaturi de mici decoratiuni si, mai ales, accentelor de albastru inserate in amenajare, spatiul capata personalitate si stil. Intalnit la nivelul pernelor decorative, al tapiteriei scaunelor, al catorva polite si un perete in hol, albastrul devine motivul central al decorului, ce il poti urmari de-a lungul fiecarei zone in parte. Culoarea nu agreseaza, fiind folosita in proportii echilibrate, atat cat sa suscite interesul. Totul este coerent si echilibrat cromatic cu ajutorul esentelor de lemn si a albului folosit ca baza pentru a pune culoarea in valoare.
Noua ne place tot ce am intalnit in acest apartament de 38 metri patrati si speram ca imaginile sa-ti fie sursa de inspiratie pentru propria amenajare!