Stil scandinav | Amenajarea unui apartament de 80 mp din Bucuresti

Apartamentul de 80 de metri patrati este situat la etajul 7, intr-un complex rezidential din zona de nord a Bucurestiului, cu orientare spre est.


Deschide Galeria

 Clientii visau sa obtina o ambianta deschisa, luminoasa si cu insertii curajoase de culori; prin colaborarea cu echipa Studio Ae, visul lor a devenit realitate, amenajarea fiind finalizata in 2017.

Stilul scandinav a fost sursa de inspiratie principala pentru amenajarea dorita de catre clienti. A fost conturata astfel o atmosfera calda, luminoasa, cu texturi si culori naturale. Predomina albul mat ca finisaj al peretilor si nuantele de lemn deschis ale mobilierului, caracteristici definitorii ale designului scandinav.

Paleta cromatica este in concordanta cu stilul ales; luminozitatea generala a locuintei si atmosfera minimalista sunt asigurate de utilizarea albului pentru finisajele peretilor. Unul dintre accentele de culoare il regasim in bucatarie, in nisa dedicata locului de luat masa, unde a fost aplicata o vopsea decorativa intr-o nuanta de albastru intens. Schimbarea culorii si a texturii marcheaza elegant zonificarea spatiilor.

Peretele din dormitorul matrimonial pe care este amplasata tablia din textil gri a patului a fost accentuat printr-o nuanta curajoasa de rosu -Bordeaux.  Decorul din dormitor este pus in valoare prin jocul de lumini si umbre creat de  corpul de iluminat suspendat.

Textura de caramida alba de pe peretele cu masa din living accentueaza atmosfera calda si luminoasa a locuintei si in acelasi timp creeaza un fundal placut pentru piesele de decor si mobilierul din lemn. Pe peretele adiacent, compozitia de corpuri de mobilier suspendate confera dinamism spatiului.

Alternanta finisajelor acestei biblioteci modulare (mdf vopsit alb si mdf furniruit) asigura o continuitate a limbajului vizual in intreaga amenjare. Tonurile puternice de albastru ale tabloului de deasupra canapelei si modelul geometric al covorului completeaza armonios decorul din living.

O mare parte a mobilierului a fost realizata la comanda pentru o utilizare cat mai eficienta a spatiului disponibil. Nuantele de alb si gri deschis impreuna cu accentele de lemn ale mobilierului redau atmosfera dorita de catre beneficiari.

Detaliul de frezaj al manerului constituie un laitmotiv, fiind prezent la toate piesele de mobilier, inclusiv usile mobilierului de bucatarie. In dormitorul matrimonial acest maner frezat a fost folosit vertical, pe toata inaltimea usii.

Baia din hol a fost amenajata simplu si  modern fara excese de piese de decor. Dusul generos , de tip walk-in, este marcat prin peretele longitudinal finisat cu mozaic in nuante de albastru.

Design: Studio Ae

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...