Aranjarea patului pe colt – o solutie practica in spatiile mici

Cand locuim intr-un spatiu mic, fiecare detaliu este important. Felul in care aranjam mobila, detaliile legate de structura spatiului, toate ne vor fi de ajutor pentru a ne crea o amenajare eficienta.

Deschide Galeria

Aranjarea patului pe colt este una din acele variante la care te gandesti de doua ori. Ideea de a avea o piesa de mobilier fixata chiar de perete ti-ar putea parea ciudata si poate inestetica. Insa, un dormitor mic iti poate limita optiunile de amenajare, de aceea o astfel de solutie este la indemana si usor de pus in practica. La fel si in cazul camerei copiilor cand e nevoie de instalarea a doua paturi, iar varianta celor suprapuse este exclusa.

Pentru ca un pat pe colt inseamna si lipirea lui de perete, atunci devine necesara introducerea unei tablii de pat care sa mascheze peretele si sa ofere un plus de estetica zonei. In plus, e necesar pentru confortul fiecare din cei care vor folosi patul. E bine sa fie o tablie amenajata care sa permita sprijinirea pe spate in timpul lecturii. Tablia ar trebui fixata pe ambii pereti. Daca acest lucru nu este posibil, incercati cu mai multe perne decorative, de diferite marimi. 

Daca vor dormi doua persoane e bine asigurati spatiu suficient, in lateral si la baza patului, pentru ca fiecare sa poata cobori din pat fara sa-l deranjeze pe celalalt.

Si adaugati putina personalitate spatiului: cateva tablouri asezate deasupra zonei in care ati asezat patul sau un colaj de fotografii si desene haioase sunt suficiente pentru a aduce relaxare si un zambet pe buze atunci cand ne asezam in pat. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole