Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul „Sweet Calm” în anul 2021, în Brașov. Apartament a fost amenajat pentru o familie tânără cu un copil, proaspăt întoarsă acasă după mulți ani petrecuți în străinătate.

Deschide Galeria

Prima cerință a clienților a fost aceea de a avea un loc pe care să îl poată numi acasă.  De aici a pornit și întregul concept al amenajării apartamentului, de la nevoia de familiar, cozy și jucăuș, provocarea principală a echipei fiind să realizeze acel sentiment de acasă.

Apartamentul se află într-un complex nou de locuințe și a fost preluat de echipa de designeri „la roșu”.  Amenajarea acestuia a durat aproximativ 6 luni de la momentul începerii.

Din cauza suprafeței nu foarte generoase pentru un apartament de 3 camere, echipa Beelive Design a recurs la câteva trucuri pentru a profita la maxim de spațiu. Astfel, s-a decis închiderea holului de intrare și deschiderea zonei de zi printr-un open-space care cuprinda living-ul și bucătăria.

Aceste două zone, living-ul și bucătăria, sunt delimitate vizual printr-o peninsulă din zona bucătăriei, care servește și ca loc de luat masa pentru familie.

Paleta de culori folosită în această amenajare este într-o gamă neutră alb/beige, cu accente de culori calde: roz pudrat, lila, verde smarald, iar feeling-ul dorit, acela de acasă, este oferit de materialele textile moi, precum bumbac, catifea și mătase.

Podeaua din zona de zi este din lemn stratificat, cu un model tip „os de pește” cu o nuanță deschisă, caldă, ce se încadrează perfect în toată atmosfera casei. De asemenea, s-au ales piese de mobilier făcute la comandă din MDF atât pentru zona de living cât și pentru restul casei. În living, spațiul de depozitare este suspendat, completat frumos de oglinda custom-made by Anca Fetcu, aplicată în spatele corpului de mobilier.

Dormitorul fetiței de 3 ani este desprins dintr-o lume de basm, cu piese de mobilier custom ce creează ideea de căsuță din povești, tapet cu iepurași și zâne și culori calde cu diferite variațiuni de roz.

Aceeași poveste se regăsește și în dormitorul principal, fiind repetat pattern-ul de culori și texturi, cu un dressing ascuns de oglinzi și uși de lemn, ce se continuă și pe peretele din dreptul patului. Patul este de tip boxspring, tot în culori de roz pudrat.

Acest apartament dispune de 2 băi, o baie principală și o baie de serviciu, ambele fiind amenajate similar. Ideea din spatele design-ului băilor a fost folosirea culorilor cât mai deschise pentru a amplifica spațiul limitat. Lumina caldă din spatele oglinzilor oferă o senzație caldă, primitoare, ce se regăsește în întregul design al casei.

„De altfel, in intregul apartament, nuantele pastelate utilizate primesc tornuri diferite in functie de momentul zilei in care soarele patrunde prin suprafetele vitrate largi, oferind un joc ingenios de lumini si umbre. Pentru seara am utilizat surse de lumina artificala calda, deopotriva in corpuri suspendate, dar si in lampi de podea, obiecte de decor in sine”, povestește arhitectul despre conceptul acestei amenajări.

Arhitecti: Beelive Design

Foto: Vlad Creteanu

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole