Ce tip de podea ar trebui sa alegi pentru bucatarie

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Petrecem mult timp in bucatarie, de aceea traficul este deseori intens. Acestuia i se adauga si micile accidente precum petele sau zgarieturile, adeseori inevitabile in timp ce gatim. Iata de ce o podea de calitate este absolut necesara, iar materialul trebuie ales cu atentie. Haideti sa trecem in revista variantele pe care le aveti la dispozitie.

Deschide Galeria

Lemnul este un material comun. O podea din lemn va conferi un aspect elegant si placut intregii bucatarii. Insa, trebuie sa tineti cont ca se va degrada mai repede decat alte materiale, indiferent ca veti alege lemn masiv sau lemn reciclat. Odata distrus, va necesita costuri pentru reparatie si intretinere suplimentara.

Parchetul laminat intra si el in categoria materialelor recomandate pentru podea. Este relativ usor de instalat, si are avantajul de a fi un material rezistent si durabil. Poate fi mai durabil decat lemnul in materie de zgarieturi sau umezeala. Modelele si culorile sunt si in acest caz numeroase, potrivite pentru orice tip de amenajare. Din pacate, atunci cand a fost distrus, nu poate fi reconditionat, inlocuirea lui fiind singura optiune valabila.

Gresia vine intr-o multitudine de modele si culori. Ca material de podea prezinta suficiente avantaje: este rezistenta in timp si se integreaza in orice bucatarie. Este bine de stiut ca montajul este dificil si va trebui sa apelati la o mana profesionista pentru rezultate bune. Daca veti scapa un obiect suficient de greu, ca un mojar de marmura de exemplu, sunt sanse mari ca gresia sa se sparga. Folositi cu grija astfel de lucruri din bucataria voastra.

Linoleumul sau vinilul poate fi o alternativa la fel de buna pentru podea. Cu o instalare destul de usoara, acest tip de material este rezistent la pete, lumina solara directa si poate imita foarte bine piatra, de exemplu. Este usor de instalat si ofera protectia necesara pentru o podea de bucatarie intens folosita.

Reclama

Articole noi

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...