Ce tip de podea se potriveste pentru casa ta?

Podeaua pe care o alegem pentru casa noastra este un element cheie in decorul final. Ea ar trebui sa completeze armonios peretii si culorile acestora precum si mobila sau alte elemente de design.

Deschide Galeria

Decizia achizitionarii podelei este una importanta: desi poti fi tentat sa cumperi ceva ieftin, poate ar fi bine sa te gandesti in timp si sa analizezi felul in care vei dori sa arate chiar si peste zece ani.

Materialul care va fi folosit este esential. Indiferent de ce vei alege, ia in calcul plusurile si minusurile si tine cont de nevoile tale. Lemn masiv sau parchet laminat, gresie, sau chiar marmura, fiecare din acestea are avantaje pe care le poti utiliza pentru a-ti personaliza podeaua din fiecare camera.

Parchetul laminat a devenit o optiune des intalnita in multe case. Considerat o varianta economica, parchetul din multe magazine de specialitate nu prezinta o garantie de durata. Astfel, pentru cei mai multi dintre noi este greu de identificat parchetul dintr-un lemn de calitate. Si in plus mentenanta lui ar putea sa-ti provoace adevarate batai de cap. Iar instalarea lui e si ea o parte importanta. Chiar daca ti s-ar putea parea simplu de montat, este indicat sa apelezi la ajutorul unui specialist pentru un montaj profesional. Un aspect deseori ignorat este si stratul de dedesubtul parchetului; o finisare prost efectuata iti va aduce probleme mai devreme decat ti-ai fi putut imagina.

Destinatia camerei este si ea un factor cheie. Podeaua din baie sau chiar bucatarie va fi diferita de cea din living de exemplu. Este bine sa retii acest detaliu cand planifici renovarea casei. In bucatarie va fi mai mult trafic si mai multa mizerie decat in alte locuri din casa. Petele de grasime, aburii sau orice fel de resturi de alimente rezultate din gatit iti vor afecta podeaua mai mult decat iti imaginezi. Alege variantele care se pot curata usor precum linoleum sau gresie. Aceasta din urma poate veni in forme si culori variate care sa satisfaca nevoia ta pentru un decor special. Si aici trebuie sa ai grija la ceea ce se afla sub podea. Micile imperfectiuni pot duce la crapaturi, deci inlocuirea timpurie si cheltuieli suplimentare.

Baia, de asemenea, cere un tip de podea care sa reziste umezelii ridicate si a aburilor. Lemnul ar avea de suferit, asadar mergi pe variantele prietenoase apei.

Covoarele sau mochetele sunt si ele o idee potrivita pentru un confort crescut. Reduc zgomotul si ofera o senzatie placuta picioarelor, mai ales iarna. Daca esti alergic sau astmatic ar trebui sa acorzi o atentie in plus curatarii lor. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole