Coloreaza-ti locuinta in culori neon – 15 modele

O casa colorata este o casa mai vesela. Culorile neon sunt in general utilizate pentru efectul tonic, revigorant pe care il ofera amenajarii. Pe langa faptul ca lumineaza locuinta culorile neon ii ofera un aer foarte tineresc si modern. Folosirea culorilor vibrante pentru decorul casei este o modalitate buna de a adauga o nota de nonconformism spatiului, fie ca sunt folosite in proportii mai mari sau mai mici.

Deschide Galeria

Verdele fosforescent, spre exemplu, este o culoare cu personalitate, el poate fi combinat cel mai bine cu non-culori, alb si negru, dar si cu roz fucsia, albastru cobalt, galben solar, dar pastrand o oarecare masura.

Cele mai la accesibile elemente de decor pot fi paharele, canile sau farfuriile, colorate total sau transparente, dar cu buline sau dungi in culori fosforescente.

Decoratiunile in culori pline de personalitate pot evidentia alte elemente specifice din camera. De exemplu, daca aveti o anumita fotografie pe care vreti sa o puneti in evidenta puteti sa o incadrati cu o culoare neon. In plus, aceasta culoare nu trebuie sa fie folosita doar pentru obiecte mobile ci se pot decora, de asemenea, un zid intreg sau o usa.

Rolul culorilor poate fi destul de importat mai ales cand vorbim despre amenajari interioare pentru camere de copii sau de adolescenti. Pentru acestea se recomanda folosirea combinatiilor de culori in nuante pline de viata, atat pentru sublinierea unor detalii – tocurile de la geam, forme geometrice desenate pe pereti etc. cat si a altor elemente de decor precum scaune, dulapuri, tablouri, vaze sau alte obiecte asemanatoare.

Totusi, singura regula este sa le folositi in combinatie cu diferite culori neutre. Culorile neon sunt foarte luminoase si pot incarca destul de mult spatiul din punct de vedere vizual, iar folosite in combinatie cu alte culori la fel de puternice ar rezulta o atmosfera aglomerata.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole