Complementaritatile ideale ale unei palete de griuri

O paleta cromatica cu griuri reprezinta de multe ori o solutie salvatoare cand nu stim pentru ce culori sa optam. Griul si albul fac casa buna impreuna si sunt potrivite pentru cei care prefera nuantele neutre, potolite in intensitate. In plus, designerii folosesc intens griurile in amenajari, fiind una din tendintele care nu va disparea prea curand.

Deschide Galeria

Griurile pot lua multe forme in cadrul unei amenajari. De la griuri neutre la griuri colorate, exista multiple optiuni prin care celelalte culori pot completa armonios o astfel de schema cromatica.

Galbenul aduce prospetime unei camere in care predomina griul. Este ca o raza de soare care inveseleste spatiul, transformand camera intr-una solara, luminoasa, care ne aminteste mereu de primavara. Se pot folosi diferite nuante de galben, de la galben lamaie, la galben mustar.

Pastelurile completeaza bine orice spatiu decorat cu griuri. Nuantele de roz pal imblanzesc monotonia griului, punandu-l foarte bine in valoare.

Accentele de albastru vin ca o extensie a tendintelor contemporane intr-un spatiu cu elemente gri. In plus, anul acesta, albastrul si, in special, indigoul sunt nuantele-muza pentru designerii de interior. Albastrul poate veni sub forma unor elemente care imbogatesc textural si vizual o camera. Astfel, acesta poate constitui o optiune de explorat pentru o bucatarie moderna sau un living bine iluminat.

Cand folosim griuri inchise, saturate, putem completa fara temeri in accente de alb. Este cu adevarat o idee moderna, potrivita pentru camere cu accente vintage, dar si pentru cele minimaliste care exploreaza suprafete netede si mizeaza pe linii si forme.

Griul nu trebuie sa fie plictisitor, ci din contra. Un tapet gri cu model, o podea cu un tipar jucaus sau orice printuri care vor decora un perete, pot sa transforme banalul gri intr-un element dinamic si modern.

Nu ar trebui sa ne temem de integrarea griurilor in decorul casei. Desi pot suna monoton in prima instanta, valentele nebanuite ale griului ne pot surprinde in amenajari deosebite, care ne vor oferi de fiecare data confirmarea unor alegeri cu gust.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole