SYMMETRICA: Crestere cu 5% a pietei de pavele si borduri in 2014

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Piata locala de pavele si borduri a raportat o crestere usoara in 2014, dupa o perioada de scaderi constante, potrivit analizelor realizate de Symmetrica, lider pe segmentul de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton.

Deschide Galeria

„Dupa ce in ultimii 5 ani nu am inregistrat niciun avans al pietei locale de profil, estimarile noastre arata ca anul trecut atat valoarea acesteia, cat si volumul de produse livrate au raportat o crestere usoara, de 5%, comparativ cu 2013”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, anul trecut piata de pavele si borduri din Romania a ajuns la un volum de peste 13 milioane de metri de produse livrate, in timp ce valoarea s-a situat la cca. 69 de milioane de euro.

„In ciudat scaderii tot mai mari a proiectelor publice, sustinute de bugetele locale sau centrale, piata a avut un trend ascendent datorita numarului tot mai mare de proiecte private”, a subliniat reprezentantul companiei.

Acesta a completat ca, in randul proiectelor private, cel mai mare avans s-a putut observa pe segmentul rezidential, unde, la nivel national, s-a facut simtita o revenire. De asemenea, si numarul proiectelor private comerciale sau industriale s-a intensificat in ultimul an.

Provocarile anului 2014 pentru piata de pavele

Chiar daca piata a avut un trend ascendent in 2014, provocarile intampinate anul trecut au fost unele majore, potrivit Symmetrica. Astfel, dincolo de scaderea drastica a bugetelor alocate de stat pentru lucrari de infrastructura si peisagistica, anul trecut a adus si o crestere a riscurilor in ceea ce priveste termenele de plata si insolventele raportate la nivelul pietei de constructii.

In ceea ce priveste evolutia pietei de profil pentru anul in curs, Sebastian Bobu mizeaza pe mentinerea valorilor inregistrate in 2014.

„Si in acest an, piata de profil va fi sustinuta cu precadere de numarul in crestere de proiecte private, in special cele rezidentiale. De asemenea, speram ca vom observa o alocare mai mare de fonduri pentru proiecte de infrastructura, mai ales in zonele cu un mare deficit in acest sens, precum Moldova”, a mai mentionat reprezentantul Symmetrica.

Referitor la evolutia business-ului Symmetrica, Sebastian Bobu declara ca proiectele rezidentiale au avut un impact major si asupra companiei, aceasta inregistrand la finalul anului 2014 o cifra de afaceri de circa 16 milioane de euro, in crestere cu 8% fata de valoarea din anul precedent.

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresi (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazinele Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de strazi, trotuare si parcuri ecologice in intreaga tara. 

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...