Cum alegi hrana pentru câinele tău în funcție de vârstă

Alegerea hranei potrivite pentru câinele tău este esențială pentru a-i menține sănătatea și bunăstarea pe tot parcursul vieții. Nevoile nutriționale ale câinilor se schimbă pe măsură ce cresc, de aceea este important să alegi o hrană formulată special pentru vârsta sa.

Iată câteva sfaturi pentru a alege hrana potrivită pentru câinele tău în funcție de vârstă:

Pui (8 săptămâni – 12 luni):

Alege o hrană „pentru pui” sau „junior”. Hrana pentru pui ar trebui să fie bogată în proteine ​​și calorii pentru a susține creșterea și dezvoltarea rapidă a câinelui. Asigură-te că hrana conține toți nutrienții esențiali, cum ar fi vitaminele și mineralele, de care are nevoie puiul tău. Alege un sortiment cu crochete mici, pentru câinele junior să le poată mesteca.

Câini adulți (1-7 ani):

Odată ce câinele tău a ajuns la maturitate, alege o hrană „pentru adulți”. Hrana pentru adulți ar trebui să fie echilibrată și să conțină toți nutrienții de care are nevoie câinele tău pentru a-și menține o stare de sănătate optimă. Alege o hrană cu un nivel de proteine ​​potrivit pentru nivelul de activitate al câinelui tău. Poți alege o hrană specifică rasei câinelui tău, dacă există una disponibilă.

Câini seniori (peste 7 ani):

Pe măsură ce câinele tău îmbătrânește, nevoile sale nutriționale se vor schimba din nou. Alege o hrană marcată ca fiind „pentru seniori”. Hrana pentru seniori ar trebui să fie mai ușor de digerat și să conțină mai puține calorii pentru a ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. De asemenea, poate conține ingrediente care susțin sănătatea articulațiilor și a funcției cognitive.

Sfaturi suplimentare:

Citește cu atenție eticheta hranei pentru câini înainte de a o cumpăra. Asigură-te că lista de ingrediente include surse de proteine ​​de înaltă calitate și că nu conține cereale integrale, zahăr artificial sau aditivi.

Consultă medicul veterinar pentru a te ajuta să alegi hrana potrivită pentru câinele tău, în funcție de rasa, vârsta, nivelul de activitate și starea generală de sănătate a acestuia.

Urmărește câinele pentru a te asigura că îi place noua hrană și că se simte bine după ce o consumă. Dacă observi orice modificări ale greutății corporale, ale nivelului de energie sau ale stării generale de sănătate, discută cu medicul veterinar.

Oferindu-i câinelui tău o hrană de calitate, potrivită vârstei sale, îl vei ajuta să se bucure de o viață lungă și sănătoasă.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole